Nejprodávanější e-knihy - květen 2022
světové dějiny

V nebi je pusto - 12%
(1x)
Městečko Trochenbrod, v polštině Zofjówka, se od většiny podobných míst ve východní Evropě lišilo pouze tím, že jeho obyvatelé byli až na výjimky Židé a mluvili jidiš.
světové dějiny
Ukázky

V nebi je pusto

179 Kč
158 Kč
Viděl jsem ukřižování - 20%
Anglickému novináři a spisovateli Sydney Morrellovi (1912 – 1985) se v této reportáži podařilo velice věrně popsat atmosféru a události roku 1938 v Československu včetně několika brutálních útoků sudetských Němců na Čechy a Židy.
světové dějiny
Ukázky

Viděl jsem ukřižování

159 Kč
127 Kč
Hořké konce vyzvědačů - 20%

Strhující příběhy ze zákulisí tajných služeb Další kniha renomovaného publicisty Karla Pacnera, jež vychází z dosud utajených materiálů archivu tajných služeb, pojednává o skutečných špionech a jejich úloze v dramatickém 20. století až po současnost, která není dramatická o nic méně.

světové dějiny
Ukázky

Hořké konce vyzvědačů

249 Kč
199 Kč
S orlem i lvem 1. - 20%
Předkládaná publikace představuje působení vojenské duchovní služby od nejstarších dob do roku 1919 a chce čtenáře seznámit s významnými postavami vojenského kléru a jejich prací v jednotlivých časových periodách.
světové dějiny
Ukázky

S orlem i lvem 1.

199 Kč
159 Kč
Sny a sekyry - 20%
Okamžiky na první pohled banální, ale už na ten druhý osudové.
světové dějiny
Ukázky

Sny a sekyry

199 Kč
159 Kč
Jiný TGM - 20%
(7x)
Pavel Kosatík sestavil Masarykův plastický obraz pro 21. století. Jiný TGM je pro všechny, kdo přemýšlejí o české demokracii a o tom, jak ji udržet. Zároveň přináší víc života a pochybností než pomníků a svatých obrázků.
světové dějiny
Ukázky

Jiný TGM

249 Kč
199 Kč
Mýtus nekonečno - 20%

Kniha se skládá z esejisticky pojatých kapitol z historie a filosofie matematiky a fyziky. Čtenář v ní nalezne množství poznatků, úvah i spekulací, které se dotýkají tématu nekonečna.

světové dějiny
Ukázky

Mýtus nekonečno

260 Kč
208 Kč
Pravomil Raichl - 20%
Pravomil Raichl se na začátku 2. světové války, při pokusu o překročení hranice Sovětského svazu, dostal do Gulagu, pak jako československý voják bojoval a došel z Buzuluku až do Československa.
světové dějiny
Ukázky

Pravomil Raichl

199 Kč
159 Kč
Všichni muži Kremlu - 20%
(2x)
Tématem neobyčejně zajímavé knihy mladého ruského žurnalisty je především Vladimír Putin a proměna, kterou prošla ruská společnost za patnáct let jeho vlády. Autor se opírá o řadu inteview s nejrůznějšími ruskými i zahraničními politiky.
světové dějiny
Ukázky

Všichni muži Kremlu

249 Kč
199 Kč
Dějiny Ruska v datech - 20%
Stručné a přehledné dějiny Ruska od Kyjevské Rusi po současnost. Autoři kladou důraz zejména na politické dějiny, stranou však nezůstává ani oblast kultury a hospodářství.
světové dějiny
Ukázky

Dějiny Ruska v datech

299 Kč
239 Kč
Doba zkoušek a naděje - 20%
(3x)
Válečný deník katolického děkana Františka Wonky zachycuje život v západočeském městě Manětíně nedaleko Plzně, na hranicích protektorátu, v letech 1938 – 1945.
světové dějiny
Ukázky

Doba zkoušek a naděje

119 Kč
95 Kč
Pravěk českých zemí v evropském kontextu - 20%
(3x)
Na rozdíl od dřívějších knížek o pravěku českých zemí se autor soustřeďuje na vztahy našeho pravěku k jiným částem Evropy a Středomoří, pokouší se je osvětlit v širším kontextu.
světové dějiny
Ukázky

Pravěk českých zemí v evropském kontextu

89 Kč
71 Kč
Obrazy z kulturních dějin americké religiozity - 20%
(1x)
Přehledné aktuální charakteristiky hlavních zdrojů a typů americké zbožnosti.
světové dějiny
Ukázky

Obrazy z kulturních dějin americké religiozity

199 Kč
159 Kč
Utajená zákulisí - 20%
(2x)
Kniha rozkrývá pozadí o politické geografii rozhodujících diplomatických postupů při přípravě a průběhu transformačního procesu se zvláštním zaměřením na stav a předpokládaný vývoj bezpečnostního prostředí.
světové dějiny
Ukázky

Utajená zákulisí

139 Kč
111 Kč
Stalinovo impérium - 20%
V Rusku a možná po celém světě mezi levicově exponovanými lidmi žije dosud mnoho lidí, kteří jsou ochotni vidět ve Stalinovi architekta socialismu, vítěze nad nacisty a tvůrce sovětského impéria.
světové dějiny
Ukázky

Stalinovo impérium

79 Kč
63 Kč
Polsko - 20%
(1x)
Další svazek edice Stručná historie států je věnován Polsku.
světové dějiny
Ukázky

Polsko

50 Kč
40 Kč
Habsburkové. Vzestup a pád světové velmoci - 20%
Portrét pozoruhodné dynastie, která, ať se nám to líbí nebo ne, ovlivnila charakter naší vlasti, Evropy i celého světa.
světové dějiny
Ukázky

Habsburkové. Vzestup a pád světové velmoci

349 Kč
279 Kč
Hrady a tvrze západních Čech - 20%
Hrady, hrádky a tvrze v krajině spolehlivě upoutají naši pozornost. Patříte-li mezi obdivovatele majestátnosti kamenných svědků minulých časů a nespokojíte-li se s tím, co vám o nich sdělí standardní turistický průvodce, pak držíte v rukou tu správnou knihu.
světové dějiny
Ukázky

Hrady a tvrze západních Čech

389 Kč
311 Kč
Jíst Buddhu - 20%
Jak se žije v zemi, jejíž kulturu, víru i jazyk chce pohltit čínská supervelmoc? Princezna, která přišla o svou rodinu během kulturní revoluce, mladý mnich z legendárního kláštera Kirti, intelektuál a učitel riskující všechno kvůli vyjádření svého protičínského postoje spolu s dalšími Tibeťany z různých společenských vrstev řeší stejné otázky.
světové dějiny
Ukázky

Jíst Buddhu

319 Kč
255 Kč
Kristovy relikvie - 20%
Kniha uznávaného historika Marka Šmída se věnuje relikviím spojeným s osobou Ježíše Krista. V chronologickém kontextu jeho života sleduje osud svatého grálu, posvátného roucha, sloupu bičování, Kristovy krve, trnové koruny, roušky...
světové dějiny
Ukázky

Kristovy relikvie

209 Kč
167 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 144 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 8 > >>