Nejprodávanější tituly - květen 2022

Tisíc a jeden přízrak
Sbírka hrůzostrašných povídek, jejichž společným jmenovatelem je tajemno a romantický střet protikladných sil dobra a zla, často nadpřirozené povahy.

Tisíc a jeden přízrak

232 Kč
Struny srdce
Jedinou cestou z osamění a smutku je otevřít srdce a nechat se jím vést. Nový román Melanie Moreland vypráví o síle hudby, lásky a pochopení. Charlotte se utápí v zoufalství v nenáviděné práci ve firmě svého bohatého otce.

Struny srdce

341 Kč
Na ostří nože
(3x)
Román Na ostří nože je vyzrálou ukázkou Maughamova umění. Je to příběh mladého Američana Larryho Darrella, který se jako letec dobrovolně účastnil první světové války.
Ukázky

Na ostří nože

357 Kč
Lidé a dějiny
(2x)
Tato kolektivní monografie volně navazuje na předchozí dvě úspěšné publikace editorů Kolaps a regenerace: cesty civilizací a kultur (Academia 2011) a Civilizace a dějiny: historie světa pohledem dvaceti českých vědců (Academia 2013).

Lidé a dějiny

765 Kč
Pobřeží seskvečů
Román se odehrává v osmdesátých letech dvacátého století v indiánské rezervaci v kanadské Britské Kolumbii. Strhující příběh kombinuje komické i tragické motivy a realistický pohled na drsný život v malé rybářské vesnici.

Pobřeží seskvečů

232 Kč
Krysiáda
První část diptychu Ztroskotání lze prvoplánově číst jako politický thriller, nicméně jde především o břitkou satiru poukazující na nemorálnost moldavských intelektuálů po zhroucení komunistické ideologie.

Krysiáda

178 Kč
Zachráněna kapitánem
(1x)
Zachráněna kapitánem Na lodi plující z Irska do Anglie se seznámí dvě krásné mladé dívky. Obyčejná guvernantka Claire a urozená lady Rebeka, které jsou si k nerozeznání podobné.
Ukázky

Zachráněna kapitánem

109 Kč
Portréty v ostnatém drátu
Vzpomínková próza Portréty v ostnatém drátu vyšla až po jeho smrti v roce 1984 v Paříži. Jeho svědectví z břežněvovských lágrů je básníkovou variantou Dostojevského Zápisků z Mrtvého domu a barvitě v nich líčí život v pracovním táboře na Sibiři.
Ukázky

Portréty v ostnatém drátu

267 Kč
Matka vzala roha
Vedle základní dějové linie, která je rámována působivým příběhem matky, vykresluje Dutka jeden lidský úděl prostřednictvím miniatur, zachycením jedinečného konkrétního zážitku, situace, nálady. Právě v tom spočívá dar jeho vyprávění.
Ukázky

Matka vzala roha

177 Kč
Žítkovské bohyně
(72x)
Další román Kateřiny Tučkové, autorky bestselleru Vyhnání Gerty Schnirch, je fascinujícím příběhem o ženské duši, magii a zasuté části naší historie.
Ukázky

Žítkovské bohyně

382 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 1000 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 100 > >>