Nejprodávanější knihy - červen 2022
světové dějiny

Ženy v politice - 11%
Kniha se opírá o archivní výzkum aktivity poslankyň v Národním shromáždění, věnuje se ale i ženám v ÚV KSČ a ve vládě a také nastiňuje širší historický, sociologický a ideologický kontext postavení žen v politice i v každodenním životě.
světové dějiny

Ženy v politice

405 Kč
360 Kč
Velké dějiny zemí Koruny české - školství a vzdělanost - 11%
Kniha dvanácti českých historiků přibližuje cestu, kterou prošlo školství v českých zemích od svých středověkých počátků, kdy bylo dostupné jen úzké elitě, až k masovému vzdělávání 21. století.
světové dějiny

Velké dějiny zemí Koruny české - školství a vzdělanost

801 Kč
712 Kč
Do temnoty - 11%
(3x)
Sedmdesát hodin rozhovorů, na jejichž základě a na základě dalších svědectví napsala Gitta Serenyová tuto knihu, která se pokouší mapovat širší souvislosti lidského konání a odpovědnost každého člověka za své činy.
světové dějiny
Ukázky

Do temnoty

405 Kč
360 Kč
Obrazy z cest do země Sovětů - 11%
Kniha Obrazy z cest do země Sovětů představuje v šesti kapitolách české cestopisy do sovětského Ruska a posléze Sovětského svazu z let 1917–1968.
světové dějiny

Obrazy z cest do země Sovětů

260 Kč
231 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
světové dějiny

Maus

424 Kč
399 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě - 6%
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
světové dějiny

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
318 Kč
Češi a Slováci v Bulharsku - 11%
Publikace česko-bulharského autorského tandemu se zabývá jak „bulharskými“ Čechy, tak i Slováky a mimo jiné ukazuje, že v řadě případů jejich vlastní krajanské organizace rozpad soustátí ignorovaly a nadále setrvávají československých pozicích.
světové dějiny

Češi a Slováci v Bulharsku

260 Kč
231 Kč
Čína, Korea, Japonsko - 11%
Autor popisuje své zážitky v uvedených třech zemích, kde měl možnost (zejména v Jižní Koreji a Japonsku) poznat z blízka jak život v rodinách, tak i na univerzitách a v náboženských centrech. Zaměřuje se mj. na rozdíly života, etikety a vůbec zvyků j
světové dějiny

Čína, Korea, Japonsko

447 Kč
398 Kč
Hledání souvislostí - 11%
Tato kniha není určena jen historikům, ale každému, koho zajímá minulost nejen jako pestrá mozaika událostí, ale jako složitý a rozporuplný proces. Ve dvaceti esejích své knihy hledá autor příčinné vztahy, které se evropskými dějinami proplétají.
světové dějiny

Hledání souvislostí

329 Kč
292 Kč
Hospodársky a sociálny vývoj Podkarpatskej Rusi 1919-1939 - 11%
Dejiny Podkarpatskej Rusi patria k tým témam slovenskej historiografie, ktoré neboli dlho spracovávané a slovenskí historici sa k nim „dostali“ až v 90. rokoch minulého storočia. Monografia je cenným príspevkom k dejinám Podkarpatskej Rusi.
světové dějiny

Hospodársky a sociálny vývoj Podkarpatskej Rusi 1919-1939

441 Kč
392 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 451 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 46 > >>