Nejprodávanější tituly - červenec 2022
přírodní vědy

Sto důležitých věcí o matematice a umění, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte) - 11%
Matematika je nejen jedním z pilířů vědeckého bádání, ale dokáže nám osvětlit i mnoho zdánlivě všedních jevů z každodenního života.
přírodní vědy

Sto důležitých věcí o matematice a umění, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte)

315 Kč
280 Kč
ABC hvězdáře - 11%
Kniha zve začínající astronomy, především děti školního věku, do blízkého i vzdáleného vesmíru. Poskytuje základní informace o sluneční soustavě, o hvězdách a dalších vesmírných tělesech.
přírodní vědy

ABC hvězdáře

270 Kč
240 Kč
Křivoklátsko - 11%
Kniha je sestavena formou příběhu krajiny, kdy jsou jednotlivé události ve vývoji krajiny dokumentovány pečlivě vybranými fotografiemi a vysvětleny rozsáhlým průvodním textem.
přírodní vědy

Křivoklátsko

539 Kč
479 Kč
Matematický vesmír - 11%
(1x)
Jak to, že náš skutečný svět lze velmi dobře popsat pomocí matematických struktur? Přední americký kosmolog švédského původu Max Tegmark, profesor na MIT, se ve své nejnovější knize zamýšlí nad samotnou podstatou reality.
přírodní vědy

Matematický vesmír

449 Kč
399 Kč
Medovice a včely - 11%
Na celkové produkci medu se u nás významně podílí tzv. lesní med. Je to med z medovice, sladké tekutiny, kterou včely sbírají na jehličí a listech stromů. Vytváří ji hmyz (mšice, červci, mery) žijící na lesních dřevinách.
přírodní vědy

Medovice a včely

252 Kč
224 Kč
Nedaleko nekonečna - 11%

Cílem knihy je ukázat matematiku jako zdroj inspirace umění, přinejmenším pro žánr literární. Autor k tomu zvolil formu krátkých příběhů s vtipnou pointou a srozumitelným komentářem.

přírodní vědy

Nedaleko nekonečna

266 Kč
236 Kč
Sedm krátkých přednášek z fyziky - 11%
Lekce byly napsány především pro ty, kdo vědí jen málo anebo vůbec nic o přírodních vědách, jejich literární styl a obsah však ocení i odborně poučený čtenář.
přírodní vědy

Sedm krátkých přednášek z fyziky

149 Kč
132 Kč
Strom poznání
(1x)
Jedna z hlavních myšlenek knihy souvisí s pojmy „strukturní determinismus" a „autopoiesis": Organismus vnímá pouze takovou realitu, která odpovídá jeho vlastní struktuře, a má tendenci tuto strukturu replikovat, utvářet sebe sama.
přírodní vědy

Strom poznání

134 Kč
Co je nového v biologii
(2x)
Do jaké míry umí živé organismy ovlivňovat samy sebe a své okolí? Anton Markoš přibližuje, jak se na tuto otázku i díky novým výzkumným možnostem dívají současní biologové.
přírodní vědy
Ukázky

Co je nového v biologii

90 Kč
Hmyz - 11%
Kniha našeho předního entomologa doc. RNDr. Jiřího Zahradníka, která byla již dříve vydána v devíti světových jazycích se konečně dostává do rukou i českému čtenáři.
přírodní vědy

Hmyz

341 Kč
303 Kč
Zobrazuji 161 - 170 z 185 položek
<< < 1 .. 15 16 17 18 19 > >>