Nejprodávanější tituly - červenec 2022
poezie

Básně a listy
(1x)
První Čech, který spatřil pyramidy a výbuch Etny.
poezie

Básně a listy

296 Kč
Hodina mezi psem a vlkem
Básnická sbírka Hodina mezi psem a vlkem pochází z 60. let, stejně jako Smuténka či Metličky. Po vydání těchto děl byl básník zahnán do politického ústraní. Za své dílo byl oceněn až po roce 1989.
poezie
Ukázky

Hodina mezi psem a vlkem

206 Kč
Marabu
Kniha je nazvaná podle třetího cyklu, v němž autor se stejnou bezprostřední vřelostí jako v předchozích dvou líčí svou nelehkou cestu k pochopení komplikované osobnosti dědy z matčiny strany.
poezie

Marabu

144 Kč
Nechte mě bigbít
Koutníková leccos ví o undergroundu a Bondym. Její poezie je férová a citlivá. Na jedné straně čistota, sarkazmus, říkadla a nadhled, na druhé temná patologie člověka a jeho příběhy, touhy i porážky.
poezie

Nechte mě bigbít

123 Kč
Pár much a já
(1x)
Čtyři slavní japonští básníci 17.-19. stol.etí v jedné knize! “Zenový filosof a estét” Bašó, “boží člověk” Issa, “malíř a intelektuál” Buson a “piják a poutník” Santóka a výběr z jejich haiku v překladu Antonína Límana.
poezie

Pár much a já

205 Kč
Smuténka
Smuténka patří mezi autorovy rané básnické sbírky (1965).
poezie
Ukázky

Smuténka

206 Kč
Píseň písní
Materiál, z něhož je Píseň složena, prosévali vypravěči během tisíců let velmi důkladně a tolikrát, až v sítu zůstaly ty nejzářivější rubíny, safíry, diamanty…
poezie

Píseň písní

241 Kč
Prstýnek z kopřivy
(2x)
Osobní a osobitá knížka malíře a ilustrátora Pavla Čecha, který v ní básněmi doprovází své vlastní monotypy.
poezie

Prstýnek z kopřivy

197 Kč
Vzkřísit to vše!
Básník Vít Slíva si v letech 1977 až 2008 vedl soukromý deník nazvaný Dnění, čítající více než 3500 stran. Tento soubor, jenž obsahuje jak poetické záznamy všedního dne, tak příležitostné básně, se v českém literárním prostředí stal určitou legendou.
poezie

Vzkřísit to vše!

315 Kč
Kniha haiku
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
poezie

Kniha haiku

178 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 220 položek
<< < 1 2 3 4 .. 22 > >>