Nejprodávanější tituly - červenec 2022
výtvarné umění

Meziválečná moderna ve sbírkách Západočeské galerie v Plzni (1918–1938)
Katalog mapující díla meziválečné moderny ve sbírkách Západočeské galerie v Plzni zahrnuje jak díla předválečných kubistů a jejich rozbíhající se cesty, tak tvorbu mladších autorů, kteří se přiklánějí k primitivismu, civilismu či magickému realismu.
výtvarné umění

Meziválečná moderna ve sbírkách Západočeské galerie v Plzni (1918–1938)

134 Kč
Rudý kohout Picasso - 20%
Čtivá a intelektuálně provokativní práce zkoumající nepříliš vábné kořeny malířské moderny, o nichž se většinou cudně mlčí.
výtvarné umění
Ukázky

Rudý kohout Picasso

245 Kč
196 Kč
Stopy tuše (čínské malířské texty) - 11%
(1x)
S komentáři a průvodními texty vychází první česká překladová antologie čínských klasických malířských textů, kterými mistři tušové malby formulovali a komentovali své umění v nejrůznějších epochách jeho vývoje a zrání.
výtvarné umění

Stopy tuše (čínské malířské texty)

531 Kč
472 Kč
Dějiny československého komiksu 20. století - 6%
(9x)
Dva obsáhlé svazky (I: 1900–1964; II: 1964–2000) doprovází bohatý ilustrační materiál, detailní rejstříky jmenné i věcné a medailony domácích komiksových tvůrců.
výtvarné umění
Ukázky

Dějiny československého komiksu 20. století

2 380 Kč
2 240 Kč
Cézanne: Landscape into Art - 11%
The book of the world known scholar on Cézanne's work, Pavel Machotka, throws a new light on the momentous work of Paul Cézanne.
výtvarné umění
Ukázky

Cézanne: Landscape into Art

450 Kč
400 Kč
Křivky - 11%
V této krásné knížce do kapsy, naplněné ilustracemi a užitečnými diagramy, výtvarnice Lisa DeLong předvádí časem prověřené postupy, které jsou základem užití křivek a rostlinných forem v tradičním vizuálním umění.
výtvarné umění

Křivky

203 Kč
180 Kč
Z Prahy až do Buenos Aires
V první dekádě první republiky se zásadně proměnily podmínky, za nichž mohly československé umělkyně vystavovat v zahraničí a začleňovat se tak nejen do širšího kontextu dobového „ženského umění“, ale rovněž do moderního umění jako celku.
výtvarné umění

Z Prahy až do Buenos Aires

180 Kč
Hra o čas - 11%
Nakladatelství Arbor vitae vydalo monografickou publikaci Petra Nikla, představující více jak dvě desetiletí jeho tvorby. Nedílnou součástí knihy je autorský text umělce. Tématem času v Niklově díle se v knize zabývají Radek Wohlmuth a Jiří Přibáň.
výtvarné umění

Hra o čas

1 161 Kč
1 032 Kč
Ladislav Zívr
(2x)
Kniha přináší jedinečný soubor barevných snímků Zívrových plastik z veřejných i soukromých sbírek a neopomíjií ani nedochované práce. Kapitoly o jednotlivých tvůrčích údobích jsou oživeny množstvím citací z dosud nezveřejněných umělcových deníků.
výtvarné umění
Ukázky

Ladislav Zívr

1 530 Kč
Van Goghovo ucho
Vztah mezi dvěma slavnými malíři, Gauguinem a van Goghem, byl více než bouřlivý a jeho konec je zahalen rouškou tajemství. Co se vlastně stalo té osudné noci, kdy Vincent van Gogh přišel o ucho?
výtvarné umění

Van Goghovo ucho

179 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 75 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 > >>