Nejprodávanější tituly - srpen 2022
báje a legendy

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 11%
Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.
báje a legendy

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

359 Kč
319 Kč
Deset obrazů krocení býka - 20%
Čínský buddhistický text z 12. století. Mnoho století nenechával tento text posluchače v klidu a nutkavě se k němu vraceli celý život. Stejně tak V. Cílek, který k textům a obrazům přidal čtyři interpretační klíče.
báje a legendy

Deset obrazů krocení býka

198 Kč
158 Kč
Milované a obávané
Padesát mytických ženských postav – padesát moderně převyprávěných příběhů. Čarodějky, bohyně, víly i válečnice...
báje a legendy

Milované a obávané

179 Kč
Pověsti o zámcích - 11%
V příbězích na stránkách této knížky se několikrát setkáte s Bílou paní, budete tajit dech při duelech udatných rytířů, uslyšíte cinkat zlaťáky a budete se bát přízraků a dalších nevysvětlitelných úkazů.
báje a legendy

Pověsti o zámcích

224 Kč
199 Kč
Strašidelné Česko - 11%
Už se bojíte? Máte proč! Na cestě na nejtajemnější místa na vás číhá upír Myslata, Bílá i Černá paní, Klempera, čert či vodník, což je, jak zjistíte, taky vlastně čert.
báje a legendy

Strašidelné Česko

242 Kč
215 Kč
Kirke - 11%
(1x)
Mistrovsky zpracovaný příběh o rivalitě mezi příbuznými, palácových intrikách, lásce a nezdolné ženské síle ve světě ovládaném muži. Kniha získala Zlatou stuhu 2020 za nejlepší překlad knihy pro starší děti!
báje a legendy
Ukázky

Kirke

359 Kč
319 Kč
Anežka Česká – Princezna chudých - 11%
Už odmalička byla výjimečná. Byla to totiž princezna. Narodila se před více než osmi sty lety. Možná se vám to zdá neuvěřitelně dávno. Přes to všechno se od ní můžeme inspirovat a učit i my, i v dnešní době. Zkusíme to děti spolu?
báje a legendy

Anežka Česká – Princezna chudých

44 Kč
39 Kč
Pražské pověsti a legendy - 20%
Krátké kouzelné historky o kostlivcích, bezhlavých mniších, ohnivých mužích, domovních strašidlech, tajemných kočárech, zazděných mečích a důvěrně známé i takřka neznámé pražské legendy jsou výsledkem třicetileté trpělivé sběratelské práce
báje a legendy
Ukázky

Pražské pověsti a legendy

135 Kč
108 Kč
Legenda o sv. Vintířovi - 11%
Jedná se o kritickou edici legendy o sv. Vintířovi (Vita s. Guntheri), která byla sepsána v břevnovském klášteře v polovině 13. století za účelem Vintířovy kanonizace.
báje a legendy

Legenda o sv. Vintířovi

Petr Kubín (ed.)
324 Kč
288 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko - 20%
Tento svazek bájí je věnován Liberecku, a tedy i řadě příběhů o rozhodně nejznámější postavě našich novodobých bájí – Krakonošovi (Rýbrcoulovi), jehož figura doznala v průběhu času různých proměn.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko

50 Kč
40 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 37 položek
<< < 1 2 3 4 > >>