Nejprodávanější knihy - srpen 2022
filosofie

Komise pro nesmrtelnost - 6%
(1x)
Otázka smrti je odedávna ve středu lidského zájmu. Ve své knize předkládá filozof John Gray brilantní, byť poněkud děsivý popis snahy dosáhnout nesmrtelnosti pomocí vědy a pokládá zásadní otázku, zda a jak takové úsilí ohrožuje samotnou podstatu člověka.
filosofie

Komise pro nesmrtelnost

253 Kč
238 Kč
Kouzlo smyslů - 11%
(1x)
Autor čerpá inspiraci z pramenů tak různorodých jako jsou filosofie Maurice Merleau-Pontyho, balijský šamanismus, apačská vyprávění příběhů i ze své zkušenosti pouličního kouzelníka, aby nám odhalil hlubokou a tajuplnou závislost člověka na přírodě.
filosofie

Kouzlo smyslů

448 Kč
398 Kč
Militia est vita hominis - 11%
Knihu tvoří dvě samostatné studie pojednávající o naukách o sedmi smrtelných hříších a sedmi skutcích milosrdenství a jejich reflexi v písemných pramenech a v umění českého středověku.
filosofie

Militia est vita hominis

351 Kč
312 Kč
Místa kultury - 11%
(1x)
Homi K. Bhabha patří mezi nejznámější současné představitele akademické větve post-koloniálních studií, působí jako profesor anglické a americké literatury a jako ředitel Humanities Center na Harvardské Univerzitě v USA.
filosofie

Místa kultury

396 Kč
352 Kč
O Platonovi - 11%
(1x)
Tetralogie „O Platonovi“: jedná se o jedinečnou tetralogii, která je dosud jediným komplexním dílem o Platonově životě a filozofii v českém jazyce. Autor nám zanechal nejen velmi čtivý text, ale i dílo, které poskytuje řadu odkazů do knih samotného P
filosofie

O Platonovi

315 Kč
280 Kč
Výška, šířka, hloubka, čas - 11%
Široký a přitom jednotící soubor textů z nichž je patrná výška a lehkost nadhledu i hloubkou a síla encyklopedických znalostí. Obsahuje knižně nevydané texty o filosofii, umění, jazyce, sémantice, metafoře, matematice, logice i o výtvarných umělcích.
filosofie

Výška, šířka, hloubka, čas

234 Kč
208 Kč
Žít s tajemstvím - 11%
(1x)
„Žít s tajemstvím“ je kniha bilanční. Autor vybral klíčové myšlenky z publikací posledních patnácti let své tvorby a utřídil je do dvou svazků podle nejzávažnějších témat, kterým se věnoval.
filosofie

Žít s tajemstvím

233 Kč
207 Kč
Literatura v průsečíku otázek - 11%
Publikace je syntézou autorova celoživotního badatelského úsilí. Spojuje znalosti z oblasti literární teorie, historie i kritiky s esejistickou srozumitelností, komparatistickým zaměřením a znalostmi světové filosofie.
filosofie

Literatura v průsečíku otázek

216 Kč
192 Kč
Bůh a člověk hledající smysl - 11%
(1x)

Psychiatr a neurolog V. E. Frankl a židovský teolog P. Lapide vedli v roce 1984 ve Vídni mezioborový dialog o spáse a uzdravení člověka. Výsledky jejich diskuze doposud nebyly publikovány.

filosofie

Bůh a člověk hledající smysl

122 Kč
108 Kč
Etika a příroda - 11%
Přesvědčivě dokládá, že etika ve vztahu k přírodě je celým komplexem problémů, které zřejmě nelze vyřešit přijetím jediného přístupu.
filosofie

Etika a příroda

203 Kč
180 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 85 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 > >>