Nejprodávanější tituly - září 2022
politologie a politika

Vladař - 11%
(1x)
Jeden ze skvostů světové literatury, v němž politik, diplomat a spisovatel Niccolo Machiavelli vytvořil jakýsi manuál vlády, učebnici určenou vladařům i všem, kteří je obklopují.
politologie a politika

Vladař

269 Kč
239 Kč
Dokonalý policejní stát - 11%
Investigativní novinář přibližuje poměry v čínských převýchovných táborech, v nichž úřady internují příslušníky ujgurské menšiny, a popisuje, jak se oblast Sin-ťiang stala tou nejdůmyslnější dystopií, v níž hlavní roli hraje sledování lidí.
politologie a politika

Dokonalý policejní stát

341 Kč
303 Kč
Vladař - 20%
Slavné Machiavelliho dílo, které obsahuje politické úvahy odhalující a popisující mechanismy fungování moci, a které se stalo základem děl dalších teoretiků moci.
politologie a politika
Ukázky

Vladař

180 Kč
144 Kč
Zrůdy StB - 11%
(1x)
Udavači, sadisti a vrazi, kteří ve jménu Státní bezpečnosti terorizovali Čechy. 10 mužů, kteří ztělesňovali to nejhorší z minulého režimu. Historický seriál Radka Schovánka a Anety Černé vychází knižně rozšířený o další texty a obrazové materiály.
politologie a politika

Zrůdy StB

449 Kč
399 Kč
Aspekty nového pravicového radikalismu - 11%
Theodor W. Adorno vystoupil v roce 1967 na Vídeňské univerzitě s přednáškou, v níž analyzoval cíle, prostředky a taktiky pravicového radikalismu a srovnával ho se starým nacismem a fašismem.
politologie a politika

Aspekty nového pravicového radikalismu

178 Kč
158 Kč
Mýtus silného vůdce - 11%
(1x)
V této široce rozkročené práci o způsobech politického vedení politický historik Archie Brown zpochybňuje naše zakořeněné přesvědčení, že jedině silní lídři jsou také lídry úspěšnými a hodnými našeho obdivu.
politologie a politika

Mýtus silného vůdce

628 Kč
558 Kč
Rozpojené státy - 11%
(6x)
Rozšířené, aktualizované vydání úspěšného titulu. Martin Řezníček se takřka každý večer po dobu pěti let pokoušel divákům přiblížit změny, jimiž procházejí USA a které jsou možná nejhlubší za několik posledních dekád.
politologie a politika
Ukázky

Rozpojené státy

313 Kč
278 Kč
Tyranie: Dvacet lekcí z 20. století v obrazech - 11%
(1x)

Ilustrované vydání Tyranie dává dílu další rozměr a sílu. Renomovaná německo-americká ilustrátorka Nora Krugová ho svým vynalézavým výtvarným stylem mění ve vizuálně působivé zamyšlení.

politologie a politika
Ukázky

Tyranie: Dvacet lekcí z 20. století v obrazech

447 Kč
398 Kč
Nemocná Amerika - 11%
(3x)
Vedle jarní světové zdravotní krize inspirovala Timothyho Snydera k sepsáni Nemocné Ameriky i osobní zkušenost s americkým zdravotnictvím.
politologie a politika

Nemocná Amerika

215 Kč
191 Kč
Opuštěná společnost - 11%
(13x)
Šéfredaktor týdeníku Respekt popisuje dobrodružnou českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu.
politologie a politika
Ukázky

Opuštěná společnost

260 Kč
231 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 94 položek
<< < 1 2 3 4 .. 10 > >>