Nejprodávanější Kniha - září 2022
společenské vědy

Hnewo Teyy - 11%
(1x)

Nuosuové žijí v jižním Sichuanu, jedné z největších čínských provincii. Mají vlastní jazyk, písmo, kulturu i náboženství. Hnewo teyy je jejich mytologický epos, zápis o vzniku světa, rituální text, historie Nuosuů a průvodce po Chladných horách.

společenské vědy

Hnewo Teyy

189 Kč
168 Kč
Na počátku byl čin
Předkládaný soubor textů se týká ústředních témat politické filosofie: spravedlnosti, svobody a rovnosti, povahy a významu liberalismu, tolerance, moci a strachu z ní, demokracie či samotné povahy politické filosofie.
společenské vědy

Na počátku byl čin

80 Kč
Waiting for Something That Never Arrived - 11%
Kniha psaná anglicky se snaží o vybudování filosofického základu pro progresivní myšlení a rozvážnou politickou diskuzi.
společenské vědy

Waiting for Something That Never Arrived

225 Kč
200 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
společenské vědy

České snění

403 Kč
358 Kč
Rod v memoárech
Kniha je cenným příspěvkem k hlubšímu poznání sociálních, kulturních a intelektuálních dějin Hradce Králové. Důraz na téma osobních vzpomínek a memoárů zároveň odpovídá na podněty v současnosti intenzivně rozvíjeného oboru studia paměti.
společenské vědy

Rod v memoárech

35 Kč
České menšiny v Evropě a ve světě - 11%
Publikace obsahuje přehled stávajících českých emigrantských skupin v padesáti státech nejen Evropy, ale i celého světa.
společenské vědy

České menšiny v Evropě a ve světě

414 Kč
368 Kč
McMafie - 6%
Britský novinář a historik provádí ve své knize čtenáře světem organizovaného zločinu v éře globalizace. Na řadě příkladů dokládá, jak organizovaný zločin pronikl v podobě stínové ekonomiky do každodenního života lidí na celém světě.
společenské vědy

McMafie

424 Kč
399 Kč
Kult mrtvých - 6%
(4x)
Základním tématem této knihy je ritualizace smrti a umírání v revoluci roku 1848.
společenské vědy

Kult mrtvých

253 Kč
238 Kč
Mé zlaté Bengálsko
Studie k bengálskému náboženství a kultuře.
společenské vědy

Mé zlaté Bengálsko

86 Kč
Mýtus a geografie - 11%
Sborník Mýtus a geografie shrnuje jedenáct studií předních českých badatelů, jež spojuje otázka po způsobu, jakým člověk vnímá svět v tom nejširším smyslu slova.
společenské vědy

Mýtus a geografie

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 401 - 410 z 428 položek
<< < 1 .. 39 40 41 42 43 > >>