V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.
Chci se s vámi podělit o moje postřehy z toulek po Sušici a jejím kouzelném okolí, města, které mě přijalo před mnoha lety za svého občana.
Od dětství jsem byla zvyklá brouzdat se pěšinkami porostlými mechem, prochodit nespočet cestiček.
Malostranský hřbitov je souborem hrobů s překrásnými náhrobky od předních sochařů i prostými deskami. Kniha zasvěceně popisuje jednotlivé typy náhrobků a křížů a výčet jejich zhotovitelů, například umělecký vývoj sochařské rodiny Platzerů.
Kniha volně navazuje na knihu věnovanou Josefu Wolfovi, významnému fotografovi a vydavateli šumavských pohlednic, konkurentovi a takřka vrstevníkovi Josefa Seidla. Díky ní máte možnost porovnat díla obou předních českokrumlovských osobností.
Příručka obsahuje dvacet nejzajímavějších pěších turistických tras.
Kromě popisů tras jsou novinkou výřezy panoramatických map. Nechybí výškový profil túr, charakteristika jejich náročnosti a časový rozvrh. Každá trasa je doplněna fotografiemi.