Nejprodávanější tituly v roce 2022
etnografie, etnologie

Poklad Romů - 11%
Odborná publikace psaná čtivou formou doprovázená velkým množstvím barevných i černobílých historických i současných fotografií. To vše na téma romského šperku jako součásti tradiční romské kultury.
etnografie, etnologie

Poklad Romů

152 Kč
135 Kč
Reyes, emprendedores, misioneros - 20%
Monografie Reyes, emprendedores, misioneros se zabývá mechanismy vzniku unikátních identit v koloniálním a „protektorátním“ prostředí Pobřeží Moskytů.
etnografie, etnologie
Ukázky

Reyes, emprendedores, misioneros

270 Kč
216 Kč
Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

etnografie, etnologie

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Trojí tvář Váchánu - 11%
Monografie pojednává o etnicko-jazykové skupině Váchánců, žijících v oblasti pamírsko-hindukušského horského uzlu na území Afghánistánu, Tádžikistánu a Pákistánu.
etnografie, etnologie

Trojí tvář Váchánu

248 Kč
220 Kč
Úspěchy bezdomovce - 20%
Povídky, které jsou primárně psané pro vyprávění na divadle. Jsou to humorné historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i těžko uvěřitelné situace. Texty reflektují celé porevo
etnografie, etnologie
Ukázky

Úspěchy bezdomovce

79 Kč
63 Kč
Pohádky ze Šumavy - 11%
Šumava, kraj rybníků a tajemných, hlubokých hvozdů...kraj opředený bájemi a pohádkami. Nad bažinami se míhají světýlka, vodní hladinu čeří nožky rusalek, které škádlí z vrby u rybníka hastrmánek a hubuje nakvašený hejkal... Pohádkové bytosti většinou
etnografie, etnologie
Ukázky

Pohádky ze Šumavy

89 Kč
79 Kč
Etnické komunity. Kontinuita kulturní reprodukce - 11%

Další z řady publikací FHS UK mapujících menšiny ve většinové společnosti.

etnografie, etnologie

Etnické komunity. Kontinuita kulturní reprodukce

207 Kč
184 Kč
Nungon People of Uruwa - 11%
The subject of this book is a culture of a Nungon ethnic group, who live in the mountainous part of Huon peninsula in Papua-New Guinea.
etnografie, etnologie

Nungon People of Uruwa

224 Kč
199 Kč
Dance, Gender, and Meanings - 11%
Sborník obsahuje příspěvky z 26. sympozia Etnochoreologické studijní skupiny při Mezinárodní radě pro tradiční hudbu. / The Proceedings include contributions from the 26th Symposium of the ICTM Study group on Ethnochoreology.
etnografie, etnologie

Dance, Gender, and Meanings

194 Kč
173 Kč
Maska - 20%
Výpravná publikace s více jak 700 barevnými fotografiemi a kresbami je zaměřena na odborníky i laickou veřejnost se zájmem o masky, výtvarné umění, sběratelství.
etnografie, etnologie
Ukázky

Maska

475 Kč
380 Kč
Zobrazuji 131 - 140 z 146 položek
<< < 1 .. 12 13 14 15 > >>