Jídlo je primárně základní fyzickou potřebou každého živého tvora. V kontextu lidské společnosti otázky okolo jídla a zajištění potravy vnímáme jako nepřetržitý, nutný proces spojený s produkcí, distribucí, prezentací, spotřebou a likvidací statků.
Jaký je nejlepší způsob, jak se naučit pořizovat působivé fotografie? Právě na takové se podívat a prostudovat si je, uvědomit si, v čem spočívá jejich kouzlo.
Kniha Super multimediální umělkyně Barbory Šlapetové vychází ze skutečných příběhů a opakovaných setkání s nejvýznamnějšími Papuánskými kanibalskými náčelníky, kteří ještě donedávna žili na úrovni doby kamenné.
Dvacet pět fotografií a dvacet pět básní, které v sobě skrývají trochu bolesti, lásky, touhy i humoru.
Černobílé fotografie Jindřišky Netrestové promlouvají k básnířce Heleně Niklausové a vyvolávají v její hlavě obrazy, které taví do slov.
Založenie a aktivity Združenia fotografov amatérov YMCA (Youn Mens’s Christian Association) a Fotoskupiny KSTL Bratislava (Klub slovenských lyžiarov a turistov) sa viažu najmä na obdobie 30. – 40. rokov 20. storočia.
Fotografie byla od počátku využívána cestovateli jako v porovnání s do té doby rozšířenými kresbami objektivní médium k zaznamenání vzdálených objektů a míst.
Kniha je koncipována jako vědecká publikace a přináší řadu nových a objevných informací. Vzhledem k bohatému obrazovému doprovodu a prvotřídnímu grafickému designu osloví i širší čtenářské publikum.