Nejprodávanější tituly v roce 2022
cestopisy

Sešívání republiky - 11%
Netradiční cestopis z česko-slovenské hranice.
cestopisy

Sešívání republiky

251 Kč
223 Kč
Návrat na Rapa Nui po třiceti letech
Autor knihy již ve svých devětadvaceti letech rozchodil tajemné sochy na Velikonočním ostrově, v domorodém jazyce zvaném Rapa Nui, a vyřešil tak jednu z nejpopulárnějších archeologických záhad světa.
cestopisy

Návrat na Rapa Nui po třiceti letech

44 Kč
Toskánsko: peklo i ráj - 11%
Plány jedné české rodiny na dovolenou v Toskánsku se obrátí vzhůru nohama v okamžiku, kdy otec vytáhne z hořícího auta italského hraběte a ocitne se v nemocnici.
cestopisy

Toskánsko: peklo i ráj

314 Kč
279 Kč
Vzpomínky námořníka 3. - 11%
Příběh kapitána někdejší Československé námořní plavby a Československé plavby dunajské na sklonku jeho kariéry, kdy se po létech v nemilosti normalizačních politických kádrů mohl po roce 1989 opět vrátit na velitelský můstek velkých lodí.
cestopisy

Vzpomínky námořníka 3.

287 Kč
255 Kč
Z Kanady na Aljašku - 11%
LEOŠ ŠIMÁNEK s manželkou Lenkou se již popáté vydal na chalupu do Orlických hor, aby tam bratrovi a švagrové líčili další zážitky z cest, a vznikl tak nový autobiografický cestopis.
cestopisy

Z Kanady na Aljašku

358 Kč
318 Kč
Ztraceno beze stopy - 11%
Paul Gelder, edior magazínu Yachting Monthly, sepsal podle vyprávění svědků 30 neuvěřitelných příběhů o ztroskotání a potopení lodí kvůli špatnému počasí, bouřím, navigačním chybám, kolizím, rozbitým motorům, ohni anebo vyčerpání posádky.
cestopisy

Ztraceno beze stopy

287 Kč
255 Kč
Amerikou po hřebenech hor - 11%
Leoš Šimánek se po své úspěšné autobiografické trilogii pustil touto formou do popisování dalších zážitků z cest.
cestopisy

Amerikou po hřebenech hor

358 Kč
318 Kč
Cesta k branám Damašku východní Afrikou
(3x)
Kniha přináší strhující příběh mladého páru, který stopem a pěšky procestoval celou Afriku během unikátní cesty trvající dva roky. Živý popis krajního dobrodružství střídají pasáže hlubšího zamyšlení na hranici evropského chápání a leckdy i za ní.
cestopisy
Ukázky

Cesta k branám Damašku východní Afrikou

152 Kč
Krůtí brko - Dopisy z Tramtárie - 11%
Odjíždíte, abyste se vrátili. Cestujete, ne, jako byste se dívali dalekohledem, ale jako byste se tajně dívali na sebe do zrcadla.
cestopisy

Krůtí brko - Dopisy z Tramtárie

179 Kč
159 Kč
La Grace - 11%
Pokračování knihy La Grace pluje! Kniha je svého druhu kronikou brigy La Grace. Mapuje osudy lodě od přeplutí Atlantiku, přes dramatické okamžiky v Karibiku, až po návrat do Evropy. Následuje ztroskotání ve Španělsku a slavné vítězství v závodu.
cestopisy

La Grace

440 Kč
391 Kč
Má americká krása - 11%
Unikátní soubor povídek a reportáží přední české novinářky přináší neotřelé pohledy na Spojené státy a jejich atmosféru.
cestopisy

Má americká krása

269 Kč
239 Kč
Na ostrově pirátů - 11%
„Na ostrově pirátů“ je čtvrtou knihou edice „Plavby za dobrodružstvím“. Je plna příhod a zážitů z plavby z ostrůvku Taboga na proslulý ostrov pirátů – Isla del Coco. Je zajímavým pokračováním mé první sólo plavby kolem světa.
cestopisy

Na ostrově pirátů

441 Kč
392 Kč
Norsko za polárním kruhem - 11%
Věříme, že si v této knížce najde každý čtenář to svoje a podělí se s autorem o jeho nevšední postřehy z lovů ryb a toulání se nádhernou starobylou severní přírodou na krásném ostrově Senja v Norsku.
cestopisy

Norsko za polárním kruhem

206 Kč
183 Kč
Cesta do hlubin cyklistovy duše - 20%
(1x)
Kniha pojednává o obdivuhodných cestách na bicyklu po celém světě. Autor svým osobitým vyprávěním a smyslem pro humor přibližuje čtenáři strasti a radosti tohoto nevšedního cestování.
cestopisy
Ukázky

Cesta do hlubin cyklistovy duše

99 Kč
79 Kč
Jak jsem dobýval Ameriku - 11%
Skutečný příběh Českého nelegálního pracovníka v USA. Co všechno se může přihodit a pokazit a jak se toho pokud možno vyvarovat, vám kniha napoví. Dokonce zavítáte i do amerického vězení.
cestopisy

Jak jsem dobýval Ameriku

134 Kč
119 Kč
K2 - poslední klenot mé koruny Himálaje - 11%
Kniha uzavírá svým příběhem dvacetileté himálajské dobrodružství nejúspěšnějšího českého horolezce Radka Jaroše. Je volným pokračováním publikací Hory shora a Hory shora 2, ve kterých jsou popsány jeho výstupy na předešlých třináct osmitisícovek.
cestopisy

K2 - poslední klenot mé koruny Himálaje

359 Kč
319 Kč
Když padají manga
Dvacetiletý Vojtěch Bílý strávil jeden školní rok jako učitel-dobrovolník na karmelitánské misii ve Středoafrické republice (SAR). Po jeho příjezdu zde vypukla občanská válka mezi muslimskými okupanty a původním křesťanským obyvatelstvem.
cestopisy

Když padají manga

89 Kč
Na sever - 11%
Kniha čtenáře zavede do divoké přírody západní Kanady a Aljašky. Tříměsíční putování začíná v Britské Kolumbii a v amerických státech Washington a Montana.
cestopisy
Ukázky

Na sever

350 Kč
311 Kč
Cesta s ayahuaskou - 20%
(1x)
Osobitým jazykem napsaný cestopis z míst, kde je průvodcem droga, o které každý slyšel, ale jen málokdo ji zkusil.
cestopisy
Ukázky

Cesta s ayahuaskou

129 Kč
103 Kč
F. A. Elstner: Muž činu - 20%
Kniha slovem i četnými fotografiemi dokumentuje cesty manželů Elstnerových. Popisuje jejich první výpravu do Afriky, kam v roce 1933 cestovali vozem Aero Spexor společně s dalšími dvěma posádkami aerovek.
cestopisy
Ukázky

F. A. Elstner: Muž činu

254 Kč
203 Kč
Zobrazuji 361 - 380 z 401 položek
<< < 1 .. 17 18 19 20 21 > >>