Nejprodávanější tituly v roce 2022
architektura

Dar císaři - 11%
V roce 1888 vydala moravská šlechta na počest 40. výročí nástupu císaře Františka Josefa I. na trůn slavnostní album s fotografiemi svých rodových sídel. Po 123 letech pořídil fotograf Libor Teplý "kopie" těchto fotografií zachycující aktuální stav míst.
architektura
Ukázky

Dar císaři

441 Kč
392 Kč
Umění jako symbol a dekorace - 11%
Tato kniha poprvé v české odborné literatuře soustavně pojednává sochařskou i malířskou výzdobu reprezentačních staveb Prahy.
architektura

Umění jako symbol a dekorace

1 008 Kč
896 Kč
Holašovice: Vesnická památková rezervace - 11%
Druhá kniha z edice Památky Unesco nakladatelství Foibos pojednává o nevelké osadě Holašovice, která leží v půvabné krajině jižních Čech nedaleko Českých Budějovic v Šumavském podhůří.
architektura

Holašovice: Vesnická památková rezervace

314 Kč
279 Kč
Psychologie architektury - 20%
Bydlení zajímá snad všechny a všichni máme na uspořádání svého nejbližšího prostředí nějaký názor, chodíme rádi okukovat, inspirovat se či vybírat pěkné věci do obchodů.
architektura
Ukázky

Psychologie architektury

271 Kč
217 Kč
Stavitelé měst - 11%
(2x)
Kniha chce být připomenutím dodnes platných přínosů jednotlivců k celkovému vývoji teorie a praxe stavby měst. Připomíná, že urbanismus má stejně jako jiné obory lidské činnosti své dávné dějiny a velká jména, své prohry i vítězství.
architektura

Stavitelé měst

432 Kč
384 Kč
Hrady Čech a Moravy - 20%
Publikace renomovaných autorů přináší zcela ojedinělý, nový a zajímavý pohled na české památky. Autoři se zaměřili na geologické podmínky vzniku hradů, zámků, tvrzí, klášterů a podobných staveb.
architektura
Ukázky

Hrady Čech a Moravy

424 Kč
339 Kč
Jaroslav Grunt - 11%
Katalog ke stejnojmenné výstavě.
architektura

Jaroslav Grunt

Petr Pelčák (ed.), Ivan Wahla (ed.)
414 Kč
368 Kč
Kostelní věže a zvonice - 20%
Jediná kniha v ČR zabývající se problematikou oprav a sanací kostelních věží a zvonic, zejména z hlediska statického, dynamického zatížení (od zvonů), zevrubným popisem poruch a návrhy řešení.
architektura
Ukázky

Kostelní věže a zvonice

280 Kč
224 Kč
Mariánské a morové sloupy Čech a Moravy - 20%
Monografie převážně barokních mariánských a morových sloupů v českých zemích - jejich výčet, okolnosti vzniku, uměleckohistorický a popř. i technický popis, významné události a ohlasy vážící se k dílu, srovnání historického a současného stavu.
architektura
Ukázky

Mariánské a morové sloupy Čech a Moravy

297 Kč
238 Kč
Vila Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí - 6%
Publikace obsahuje texty předních odborníků o stavebním a architektonickém vývoji vily, o jejích interiérech a přilehlém parku a v neposlední řadě kapitolu o životě Hany a Edvarda Benešových.
architektura

Vila Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí

587 Kč
552 Kč
Zobrazuji 281 - 290 z 310 položek
<< < 1 .. 27 28 29 30 31 > >>