Nejprodávanější tituly v roce 2022
sociologie

Akademické svobody ve věku konformity - 11%
Tato provokativní kniha sleduje zánik akademických svobod v kontextu měnících se představ o účelu univerzity a povaze vědění a je výzvou a voláním do zbraně za sílu akademického myšlení.
sociologie
Ukázky

Akademické svobody ve věku konformity

329 Kč
292 Kč
Urbánní revoluce - 11%
(1x)
Urbání revoluce je jednou z nejdůležitějších knih Henriho Lefebvra, francouzského marxistického filosofa a urbánního sociologa.
sociologie

Urbánní revoluce

359 Kč
319 Kč
Sociální fotografie - 11%
Fotografie, které neustále pořizujeme a sdílíme, utvářejí naše sociální vazby, reflektují a proměňují společenské hierarchie i to, kým jsme, jak sami sebe vnímáme, po čem toužíme a na co chceme vzpomínat.
sociologie

Sociální fotografie

225 Kč
200 Kč
Kámen - 11%
(3x)
Studie je příspěvkem k odhalení a zdokumentování jednoho z nejpromyšlenějších komunistických zločinů ze začátku studené války, tzv. akce KÁMEN.
sociologie

Kámen

401 Kč
356 Kč
Malé je milé - 11%
Jak by vypadala ekonomie, které by skutečně záleželo na lidech a na přírodě?
sociologie

Malé je milé

295 Kč
262 Kč
Není přítel jako přítel - 11%
Publikace se zaměřuje na problematiku začleňování židovských obyvatel do většinové společnosti v letech 1945–1948.
sociologie
Ukázky

Není přítel jako přítel

329 Kč
292 Kč
Osm teorií náboženství - 11%
(1x)
Palsova kniha se ihned po svém vydání v Oxford University Press stala vyhledávaným úvodem do studia náboženství a dnes je na světových universitách pokládána za osvědčenou učebnici, z níž čerpají své znalosti studenti religionistiky i dalších oborů.
sociologie

Osm teorií náboženství

405 Kč
360 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Bůh na ulici - 11%
Norský františkán Ole Martin se rozhodl opustit klášter a strávit padesát dní rozprostřených do tří let jako bezdomovec na ulicích Osla a Kodaně.
sociologie

Bůh na ulici

242 Kč
215 Kč
Čtvrtá politická teorie - 11%
(2x)
Každý politický systém moderní éry se odvozoval od některé ze tří velkých ideologií. První a nejstarší z těchto ideologií je liberalismus, druhou je komunismus, třetí je fašismus.
sociologie

Čtvrtá politická teorie

611 Kč
543 Kč
Technologická past - 11%
Vynálezy můžou být pro lidstvo požehnáním. A pro člověka katastrofou. V roce 2013 všechna světová média vydala zprávu o závěrech odborného článku - téměř polovinu současných pracovních pozic prý může nahradit umělá inteligence.
sociologie

Technologická past

404 Kč
359 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Sociální stratifikace - 11%

Knížka, vydaná původně v roce 2000, vznikla jako učební text pro kurs, který autorka přednášela studentům prvního ročníku sociologie na Fakultě sociálních věd UK. Pro aktuální vydání nebyla revidována ani doplněna.

sociologie

Sociální stratifikace

198 Kč
176 Kč
Slavné sociologické výzkumy (1899–1949) - 11%
Kniha se zabývá půlstoletím vývoje výzkumného snažení desítek a stovek sociologů – jejich dnes slavnými sociálními výzkumy, a to od jeho počátků na konci devatenáctého století až po definitivní uznání výzkumu jako legitimní součásti sociologie.
sociologie

Slavné sociologické výzkumy (1899–1949)

378 Kč
336 Kč
Zastřené počátky sociálního státu - 11%
(1x)
Autorka zkoumá, jak Heydrichova politika „cukru a biče“ ovlivňovala distribucí důchodů a přídavků, jakým způsobem zasáhla dostupnost sociální a zdravotní péče, resp. fungování sociálního pojištění obyvatelstva v okupovaném prostoru Čech a Moravy.
sociologie
Ukázky

Zastřené počátky sociálního státu

358 Kč
318 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Obory budoucnosti - 11%
(1x)
Dokážeme se přizpůsobit měnící se povaze práce? Které dovednosti by měly rozvíjet naše děti? Může obava z kybernetické války rozpoutat další závody ve zbrojení?
sociologie

Obory budoucnosti

313 Kč
278 Kč
Psychologie davu - 11%
Psychologie davu je jedním ze slavných děl citovaných v učebnicích psychologie i dalších společenských věd. Le Bon svou koncepci davu vybudoval v souvislosti s chováním davu během francouzské revoluce.
sociologie

Psychologie davu

269 Kč
239 Kč
Vzpoura deprivantů - 20%
(2x)
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení.
sociologie
Ukázky

Vzpoura deprivantů

199 Kč
159 Kč
Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 277 položek
<< < 1 2 3 4 .. 14 > >>