Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
etnografie, etnologie

Facets of a Harmony - 20%
Na rozdíl od jiných antropologických studií zaměřujících se převážně na východoslovenské osady zvolil Jan Ort jako cíl svého terénního výzkumu obec s reputací „bezproblémového soužití“ mezi jazykově i etnicky heterogenními obyvateli.
etnografie, etnologie
Ukázky

Facets of a Harmony

250 Kč
200 Kč
Drobky v peřinách - 20%
Tato kniha nabízí souhrnný náhled na český folklor s množstvím fotografií, kde se dozvíte o našich tradicích, bude Vás inspirovat i k praktickému využítí ve svém životě – v rituálech, ve vaření, v ručních pracích apod.
etnografie, etnologie
Ukázky

Drobky v peřinách

328 Kč
262 Kč
Slovácko sa nenudí - 20%

Jak to dnes vypadá na Slovácku? Mají tam ještě veselé příběhy? Marek Šalanda říká, že cílem jeho cest jsou lidé. Chodí od návštěvy k návštěvě, sbírá povzbuzující doušky humoru a kapky staré moudrosti ukryté v příbězích a snaží se o ně podělit s ostatními.

etnografie, etnologie
Ukázky

Slovácko sa nenudí

249 Kč
199 Kč
Za pověstmi Šumavy - 20%
Šumavské pověsti, které jsou vám v této knize předloženy, jsou klíčem k životu našich předků. Vyprávění se totiž může tradovat po mnohé generace a nese v sobě určitou starobylost. Lidová slovesnost Šumavy se rozpadá na německé a české zdroje jazykové.
etnografie, etnologie
Ukázky

Za pověstmi Šumavy

189 Kč
151 Kč
Život po arabsku - 20%
Jaké jsou životní zvyklosti v arabských zemích?
etnografie, etnologie
Ukázky

Život po arabsku

199 Kč
159 Kč
Arménská genocida - 20%
(1x)
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie
Ukázky

Arménská genocida

289 Kč
231 Kč
Reyes, emprendedores, misioneros - 20%
Monografie Reyes, emprendedores, misioneros se zabývá mechanismy vzniku unikátních identit v koloniálním a „protektorátním“ prostředí Pobřeží Moskytů.
etnografie, etnologie
Ukázky

Reyes, emprendedores, misioneros

270 Kč
216 Kč
Maska - 20%
Výpravná publikace s více jak 700 barevnými fotografiemi a kresbami je zaměřena na odborníky i laickou veřejnost se zájmem o masky, výtvarné umění, sběratelství.
etnografie, etnologie
Ukázky

Maska

475 Kč
380 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 28 položek
<< < 1 2 3