Nejprodávanější tituly v roce 2022
politologie a politika

Anatomie jednoho okamžiku - 11%
(1x)
Javier Cercas ve svém románu neobyčejně poutavým způsobem zachytil osmnáct hodin trvající puč, který začal 23. února 1981 v 18.23 hodin ve španělském parlamentu v Madridu.
politologie a politika
Ukázky

Anatomie jednoho okamžiku

447 Kč
398 Kč
Minuty do atomové půlnoci - 11%
Kolik času zbývalo do konce světa? Hodiny Posledního soudu ukazují, kolik času zbývá světu do katastrofické půlnoci, možné globální pohromy.
politologie a politika
Ukázky

Minuty do atomové půlnoci

359 Kč
319 Kč
Vladař - 11%
(1x)
Slavné Machiavelliho dílo, které obsahuje politické úvahy odhalující a popisující mechanismy fungování moci, a které se stalo základem děl dalších teoretiků moci.
politologie a politika

Vladař

234 Kč
208 Kč
Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
politologie a politika

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
Promised Land - 11%
(1x)
A riveting, deeply personal account of history in the making - from the president who inspired us to believe in the power of democracy.
politologie a politika

Promised Land

899 Kč
799 Kč
Druhá derivace touhy II. - 11%
(1x)
Druhý díl trilogie úvah ekonoma Tomáše Sedláčka nad tématy a událostmi posledních let. Kniha nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
politologie a politika

Druhá derivace touhy II.

313 Kč
278 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
politologie a politika
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Jablko z oceli - 11%
(2x)
Konfliktní téma spojené se jmény S. Bandery a R. Šuchevyče, dále Organizace ukrajinských nacionalistů a Ukrajinské povstalecké armády budí vášně daleko od hranic postsovětského prostoru.
politologie a politika
Ukázky

Jablko z oceli

855 Kč
760 Kč
Rusko v plamenech - 11%
(2x)
Kniha sleduje mimořádný příběh stojící za falešnými islamistickými útoky na Moskvu, které spustily ruskou invazi do Čečenska.
politologie a politika

Rusko v plamenech

296 Kč
263 Kč
Hledání odpovědnosti - 11%
(1x)
Volné pokračování úspěšného knižního rozhovoru Karla Hvížďaly a Jiřího Přibáně Hledání dějin z roku 2018 se dotýká nejpalčivějších otázek současnosti. V Hledání odpovědnosti je řeč hlavně o etice a morálce, paradoxech moderní a postmoderní doby.
politologie a politika

Hledání odpovědnosti

306 Kč
272 Kč
Není co závidět - 11%
Co když jsou noční můry vykreslené Georgem Orwellem v románu 1984 skutečné?
politologie a politika

Není co závidět

359 Kč
319 Kč
Co je to populismus? - 11%
Všude po celém světě jsou populisté na vzestupu – Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Penová. Co ale přesně je populismus? Jaký je rozdíl mezi pravicovým a levicovým populismem?
politologie a politika

Co je to populismus?

141 Kč
126 Kč
Střední Evropa je jako pták s očima vzadu - 11%
(1x)
Pohled na české dějiny, politiku a především pečlivá analýza a sledování příčin a následků různých událostí počínaje vznikem Československa až po současné postoje k migraci a Evropské unii. Získala cenu Magnesia Litera 2019 - Litera za publicistiku.
politologie a politika

Střední Evropa je jako pták s očima vzadu

349 Kč
310 Kč
Paradoxy demokracie
(1x)
Autor se zabývá vztahem demokracie a republikánství a vztahem demokracie a liberalismu, srovnáním demokracie antické (řecké) a novodobé, vztahem svobody a práva, svobodou a rovností, společensko-smluvními teoriemi a řadou dalších aspektů.
politologie a politika

Paradoxy demokracie

53 Kč
Demokracie jakožto problém - 11%
Demokracie představuje problém: problém ve smyslu otázky, kterou je nutné vyřešit. Alain de Benoist v této krátké knize bourá zažité předsudky o demokracii a ukazuje, že evropskou civilizaci provázela již od počátku.
politologie a politika

Demokracie jakožto problém

320 Kč
284 Kč
Aspekty nového pravicového radikalismu - 11%
Theodor W. Adorno vystoupil v roce 1967 na Vídeňské univerzitě s přednáškou, v níž analyzoval cíle, prostředky a taktiky pravicového radikalismu a srovnával ho se starým nacismem a fašismem.
politologie a politika

Aspekty nového pravicového radikalismu

178 Kč
158 Kč
Bouře před klidem - 11%
Jak došlo k tomu, že Spojené státy jsou tak rozdělené a neklidné? Ve své poutavé nové knize se George Friedman, uznávaný geopolitický prognostik a autor bestsellerů, věnuje otázce, kterou si dnes klade většina Američanů.
politologie a politika

Bouře před klidem

531 Kč
472 Kč
Hledání dějin - 20%
(2x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
politologie a politika
Ukázky

Hledání dějin

220 Kč
176 Kč
Soumrak západního liberalismu - 11%
Autor přesvědčivě zachycuje dynamiku současné krize liberální demokracie a ukazuje, jak hegemonie Západu postupně oslabuje, zatímco jiné kulturní a civilizační okruhy v ekonomické i geopolitické oblasti významně posilují.
politologie a politika

Soumrak západního liberalismu

259 Kč
230 Kč
Musíme si promluvit o Putinovi - 11%
(3x)
O Vladimiru Putinovi už vyšly desítky knih. A většina z nich stále opakuje stejné omyly, klišé a mýty, tvrdí profesor Mark Galeotti, odborník na současné Rusko. V jedenácti kapitolách rozebírá sarkasticky a poutavě jeden zažitý omyl po druhém.
politologie a politika
Ukázky

Musíme si promluvit o Putinovi

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 373 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 19 > >>