Nejprodávanější Kniha v roce 2022
filosofie

Mít, nebo být? - 11%
(2x)
Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá původ jejích problémů a nabízí alternativu jejího vývoje.
filosofie

Mít, nebo být?

296 Kč
263 Kč
Dvacet jedna řečí askety Gótama zvaného Buddha - 11%
Vybrané súty pálijského kánonu Tripitaka, svaté buddhistické knihy ortodoxního buddhismu, tzv. théravády (učení starších), která důsledně zastává a ctí myšlenky Buddhovy.
filosofie

Dvacet jedna řečí askety Gótama zvaného Buddha

378 Kč
336 Kč
Parmenidés a dcera Slunce - 11%
Parmenidés, filozof z 5. století př. n. l. je známý tím, že vynalezl princip nekontradice a několik základních pojmů západní filozofie, jako jsou bytí a nebytí. Parmenidés a dcera Slunce zve malého čtenáře prostřednictvím vyprávění do příbytku pravdy
filosofie
Ukázky

Parmenidés a dcera Slunce

233 Kč
207 Kč
Pythagoras a velký útěk čísel - 11%

Jednička, dvojka, trojka a čtyřka utekly a vesmír se ocitl na pokraji chaosu. Pouze Pythagoras může obnovit harmonii světa tím, že číslům odhalí prastaré tajemství...!

filosofie
Ukázky

Pythagoras a velký útěk čísel

233 Kč
207 Kč
Tak pravil Nietzsche - 11%
Objevte hlavní témata, kterými se zabývá kniha Tak pravil Zarathustra: překonání sebe sama, zpochybnění morálky založené na vině, protiklad radosti a zášti... Pojmy jako smrt Boha, nadčlověka a věčný návrat jsou prezentovány průzračně a poeticky.
filosofie
Ukázky

Tak pravil Nietzsche

233 Kč
207 Kč
Kdo jsme - 11%
Odkud se vzal svět a život? Jaký je vztah mezi lidským vědomím a bytím, prostorem a časem? Přesahuje globální inteligence chápání našeho smrtelného mozku? Kde se skrývá věčnost a jak souvisí s relativitou času?
filosofie

Kdo jsme

305 Kč
271 Kč
Jan Patočka a věc fenomenologie - 11%
Několik dílčích studií věnovaných Patočkovu filozofickému systému a fenomenologickému způsobu myšlení.
filosofie

Jan Patočka a věc fenomenologie

144 Kč
128 Kč
Klíč k Chíramovi - 6%
Při rozboru symboliky zednářských obřadů dochází autoři k důkazu přímé spojitosti mezi moderními zednáři a středověkými templáři a k rekonstrukci zapomenutého příběhu Ježíše a jeho bratra Jakuba.
filosofie

Klíč k Chíramovi

304 Kč
286 Kč
Bláznivý den profesora Kanta - 11%
Co mohu vědět? Co bych měl dělat ? V co mohu doufat? V Královci přísný profesor Kant odpověděl na tyto otázky a na několik dalších v tak bláznivý den, že zmeškal svou pravidelnou procházku.
filosofie
Ukázky

Bláznivý den profesora Kanta

233 Kč
207 Kč
Gorgias - 11%
První řecko-české vydání Platónova dialogu Gorgias. Platónův řecký text je převzat z Burnetovy kritické edice (1903), český překlad, který vychází v šestém a opraveném vydání, pochází z pera Františka Novotného (1936).
filosofie

Gorgias

243 Kč
216 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 479 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 48 > >>