Nejprodávanější Kniha v roce 2022
historické osobnosti

Vzpomínky Čechokanaďana - 11%
(1x)
Kniha zachycuje životní příběh Miloše Šuchmy (*1940), který v roce 1968 spolu zakládal Klub angažovaných nestraníků a po své emigraci do Kanady, kde se stal šéfredaktorem časopisu Západ a předsedou Českého a Slovenského národního sdružení v Kanadě...
historické osobnosti

Vzpomínky Čechokanaďana

225 Kč
200 Kč
Česká královna Žofie
(1x)

Druhá manželka krále Václava IV., pocházející z rodu bavorských Wittelsbachů, je hlavní postavou nové knihy historičky Boženy Kopičkové. Ta po Elišce Přemyslovně vřazuje do edice Velké postavy českých dějin už druhou z českých královen středověku.

historické osobnosti

Česká královna Žofie

89 Kč
Heydrichovi „muži z Východní marky“ - 11%
Dne 15. března 1938 oslavovali Vídeňané po anšlusu Rakouska na náměstí Hrdinů Adolfa Hitlera. Po válce se Rakousku podařilo stylizovat se jako „první oběť Hitlerovy dobyvačné politiky“ a nacionální socialismus představit jako čistě „německý“ problém.
historické osobnosti
Ukázky

Heydrichovi „muži z Východní marky“

536 Kč
476 Kč
Petr Vok z Rožmberka - 11%
(1x)
Poslední představitel mocného a legendami opředeného rodu Rožmberků Petr Vok bezesporu patří mezi významné postavy českých dějin přelomu 16. a 17. století.
historické osobnosti
Ukázky

Petr Vok z Rožmberka

404 Kč
359 Kč
Fenomén Angela Merkelová - 17%
(1x)
Kniha Fenomén Angela Merkelová přináší osobitý pohled dlouholetého berlínského zpravodaje České televize na tuto zásadní osobnost světové politiky, a také na proměny, které Německo za její vlády prodělalo.
historické osobnosti
Ukázky

Fenomén Angela Merkelová

238 Kč
198 Kč
Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina - 6%
(1x)
Americký investigativní novinář Steven Lee Myers přináší barvitý obraz muže, který se z řadového agenta KGB vyšvihl až na vrchol vládní pyramidy – stal se ruským prezidentem.
historické osobnosti
Ukázky

Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina

423 Kč
398 Kč
Karel a Zita Habsburští - Duchovní životopis - 11%
O posledním císařském páru Rakouska-Uherska už vyšla řada publikací a neustále přibývají další. Elizabeth Montfortová však zvolila nebývalou perspektivu – přibližuje nám duchovní život Karla a Zity Habsburských.
historické osobnosti

Karel a Zita Habsburští - Duchovní životopis

269 Kč
239 Kč
Havel - 11%
Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha atraktivní a srozumitelnou formou a za pomoci bohatého obrazového materiálu zprostředkovává obraz osobnosti Václava Havla ve všech jejích rovinách a společenských rolích.
historické osobnosti

Havel

413 Kč
367 Kč
Milada Horáková - 11%
(3x)
Stostránková komiksová kniha spisovatele Zdeňka Ležáka a výtvarnice Štěpánky Jislové čtenáře seznámí se životem Milady Horákové.
historické osobnosti

Milada Horáková

448 Kč
398 Kč
Eliška Přemyslovna - 11%
Poslední Přemyslovna, matka císaře Karla IV. a hrdá a samostatná žena - tím vším byla česká královna Eliška.
historické osobnosti

Eliška Přemyslovna

332 Kč
295 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 533 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 54 > >>