Nejprodávanější knihy - leden 2023
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře - 11%
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
319 Kč
Dějiny lidí - 11%
(2x)
Všichni lidé všech dob si dávají jména, mají vymezenou rodinu a příbuzné, dávají si dary, zdobí svá těla, pečují o vlasy, počítají, užívají gest, zhotovují nástroje, dělí si mezi sebou práci, znají zákony, truchlí či nějak „tancují“.
etnografie, etnologie
Ukázky

Dějiny lidí

1 080 Kč
960 Kč
Lidová píseň v Čechách - 11%
Kniha přináší nový pohled na lidovou píseň v Čechách a představuje dosud nejpodrobnější výklad její hudební stránky. Autor uplatňuje hledisko hudebně vývojové – tedy přístup, který spočívá v rozlišení vývojově starších a mladších hudebních forem.
etnografie, etnologie

Lidová píseň v Čechách

378 Kč
336 Kč
Sousedé - 11%
Kniha etnoložky Joanny Maurer vychází jako 27. svazek edice Etnologické studie. Autorka zaměřila svou pozornost na problematiku migrace mezi Českou republikou a Polskem, sousední země, geograficky, kulturně a jazykově blízké, částečně sdílející osud.
etnografie, etnologie

Sousedé

254 Kč
226 Kč
Žítkovské čarování - 11%
(2x)
Vydejte se spolu s námi po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédněte do skutečného života žítkovských bohyň, žen, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál.
etnografie, etnologie
Ukázky

Žítkovské čarování

269 Kč
239 Kč
Němá planeta - 11%
(1x)
Průvodce po osudech vymírajících jazyků a mizejících národů všech obydlených kontinentů. Společně s autorem navštívíme severní Austrálii, Etiopii, Gotland, Jordánsko, trojmezí Brazílie, Guyany a Venezuely i další úchvatná teritoria naší planety.
etnografie, etnologie

Němá planeta

207 Kč
184 Kč
Tělo 3.0 - 11%
Kniha představuje témata spojená s lidským tělem a tělesností. Autoři se věnují otázkám ukazujícím lidské tělo a jeho vnímání v důsledku kulturních podmínek, psychického rozpoložení lidí i jejich vrozených dispozic.
etnografie, etnologie

Tělo 3.0

242 Kč
215 Kč
Tradice-proměny- identita. Lidový oděv a tanec na Valašsku jako zdroje inspirace - 11%
Kniha je příspěvkem do oborové i transdisciplinární diskuze nad podstatou proměn tradiční lidové kultury.
etnografie, etnologie

Tradice-proměny- identita. Lidový oděv a tanec na Valašsku jako zdroje inspirace

320 Kč
284 Kč
Duch tajgy - 11%

Duch tajgy je kniha o hledání. O touze po poznání a pochopení života obyvatel tajgy, světa zvířat, rostlin, lidí a duchů.

Duch tajgy je kniha o životě lesa a jeho lidí, který vábí, ale zároveň i nahání strach.

etnografie, etnologie

Duch tajgy

313 Kč
278 Kč
Tělo 2.1 - 11%
Autoři knihy Tělo 2.1: bolest v proměnách času a kultur si předsevzali probádat různé podoby bolesti. Mnoha příklady autoři na bohatém historickém, etnografickém a antropologickém materiálu ukazují, že bolest je tvárný kulturní jev.
etnografie, etnologie

Tělo 2.1

215 Kč
191 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 40 položek
<< < 1 2 3 4 > >>