Nejprodávanější knihy - leden 2023
výtvarné umění

Sans retour - 11%
Praha se v meziválečném období stala jedním z předních center emigrace z bývalého ruského impéria, a to i díky vstřícnému postoji mladé republiky a její politické reprezentace. Publikace, věnovaná výtvarné scéně „ruské Prahy“, se neomezuje na autorky
výtvarné umění

Sans retour

252 Kč
224 Kč
Soubor kreseb Marko Čermáka - 11%
Soubor 12 kreseb k 80. narozeninám Marko Čermáka. Jde o průřez celou tvorbou - desky s 12 kartony formátu A3 obsahují knižní obálky, obrazy, kreslený seriál a mapu.
výtvarné umění

Soubor kreseb Marko Čermáka

584 Kč
519 Kč
Jak vidět svět - 11%
V knize Jak vidět svět nás známý britský teoretik kultury, umění a aktivista Nicholas Mirzoeff učí, jak dnes zodpovědně a kriticky obrazy tvořit, šířit a interpretovat.
výtvarné umění

Jak vidět svět

288 Kč
256 Kč
Jdi na venkov! - 11%
(2x)
Venkov, lidové tradice a výtvarná kultura venkovského lidu jsou v různých formách součástí našeho života. Kniha představuje a interpretuje zdroje a podoby zájmu o venkovské prostředí od počátku 19. století do šedesátých let 20. století.
výtvarné umění

Jdi na venkov!

1 242 Kč
1 104 Kč
Metody průzkumu historických materiálů
Publikace je určena především restaurátorům, kurátorům sbírek nebo historikům umění. Tedy těm, kteří nemají speciální přírodovědné znalosti, ale přicházejí do styku s materiálovými průzkumy uměleckých děl a často je také sami zadávají.
výtvarné umění

Metody průzkumu historických materiálů

89 Kč
Umění ve Františkových Lázních - 11%
Pátý díl edice Umění ve veřejném prostoru se zabývá veřejnou plastikou ve Františkových Lázních. Celá úvodní kapitola je věnována tzv. Františkovi, symbolu města, a popisuje jeho komplikovanou historii a legendu, která se k němu váže.
výtvarné umění

Umění ve Františkových Lázních

162 Kč
144 Kč
František Bílek - grafika - 11%
(1x)
Publikace představuje 380 grafik Františka Bílka, českého grafika, sochaře, architekta, autora užitého umění a symbolisty období secese.
výtvarné umění
Ukázky

František Bílek - grafika

356 Kč
316 Kč
Pissarro - 11%
"Otec impresionistů" Camille Pissarro je průkopníkem moderního umění. Ať už jde o malby či grafiky, impresionistická či pointilistická díla, portréty či krajiny, Pissarrova tvorba je neobyčejně rozmanitá a po stránce technické i námětové inovativní.
výtvarné umění

Pissarro

269 Kč
239 Kč
Turner - 11%
Wiliam Turner byl plachý a poněkud výstřední samotář. Jako neobyčejně produktivní umělec se rychle stal jedním z nejúspěšnějších anglických krajinářů a malířů věnujících se výjevům z oblasti mořeplavby.
výtvarné umění

Turner

269 Kč
239 Kč
Z akademie do přírody
Publikace je první souhrnnou prací zpracovávající mimořádně atraktivní téma středoevropské plenérové krajinomalby, jež se rozvíjela v kulturním prostoru rakouského soustátí v letech 1860–1890.
výtvarné umění

Z akademie do přírody

269 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 100 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 10 > >>