Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.
Pozvěte kamarády a nachystejte jídlo podle některého z více než stovky ikonických receptů inspirovaných úspěšným seriálem Přátelé. Když si znovu pustíte jednotlivé epizody, jistě si uvědomíte, že jídlo je jeden z pilířů lidské pospolitosti.
Remosku používaly už naše babičky, a co v ní upekly za dobroty... I v důsledku zdražování energií dnes prožívá remoska renezanci, uvádí se, že oproti klasické troubě má čtvrtinovou spotřebu elektrické energie.
Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně. Začněte úvodem do středozemského stylu vaření a pokračujte přípravou receptů dle vlastního výběru.
Odhalte taje superpotravin společně s nutriční specialistkou, objevte jejich blahodárné účinky a zjistěte, jak je vhodně zařadit do svého každodenního jídelníčku.
Autor by rád oslovil dospívající děti, které si už osvojily alespoň základy vaření, zaujalo je a rády by se o něm dověděly něco více, než nabízejí běžné kuchařky, které pro ně bývají příliš složité, sterilní a možná i nudné.