Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
báje a legendy

Český rytíř - Hrdinské příběhy z Čech, Moravy a Slezska z dob pohanských - 11%
Jedním ze zdrojů informací o rytířích jsou legendy a pověsti, jichž máme u nás nepočítaně. Ve své knize přináší Petr Bahník ty nejzajímavější z nich.
báje a legendy

Český rytíř - Hrdinské příběhy z Čech, Moravy a Slezska z dob pohanských

287 Kč
255 Kč
Hradecké pověsti a vyprávěnky - 11%
Kniha obsahuje 21 příběhů z královéhradeckého teritoria. Jak uvádí sám autor, nejedná o odborné dílo historické, všechny ale mají svůj základ v hradecké ústní slovesnosti a tradicích.
báje a legendy

Hradecké pověsti a vyprávěnky

207 Kč
184 Kč
Prague a travers ses legendes - 11%
Kniha cíleně vybírá pražské památky, kam obvykle míří kroky všech turistů, tedy Pražský hrad, Strahovský klášter, Chrám sv. Víta, Karlův most, Ungelt, Staroměstské náměstí a Staroměstský orloj, Židovské Město a další.
báje a legendy

Prague a travers ses legendes

359 Kč
319 Kč
Rozsudky soudce Óoky - 11%
Óoka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou. Žil v Japonsku na přelomu 17. a 18. století, a protože tehdejší zákony byly příliš přísné, často je musel obejít svou vynalézavostí.
báje a legendy

Rozsudky soudce Óoky

269 Kč
239 Kč
Pověsti staré Prahy - 11%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy

Pověsti staré Prahy

179 Kč
159 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Labyrintem pražského tajemna - 6%
Důležitá pragensie z pera svérázného pražského rodáka Pavla Růta, význačného výtvarníka, ilustrátora a sběratele umění.
báje a legendy

Labyrintem pražského tajemna

296 Kč
278 Kč
Mluvící prahrnec a jiné prapříběhy - 11%
Knížka antropologa a archeologa Jaroslava Maliny je určena dětem a mládeži, ale také zájemcům o antropologii, archeologii a prehistorii, kteří již odrostli školnímu věku a hledají stručné, přístupné a odborně fundované uvedení do dané problematiky.
báje a legendy

Mluvící prahrnec a jiné prapříběhy

315 Kč
280 Kč
Tuláci věčnosti - 11%
Tři inspirované pohádkové bajky pro dospělé i děti, zahlédnuté a sepsané zatoulaným Oslíkem. "Pomůže-li kniha jedinému čtenári priblížit se o trochu více vlastní Cestě štěstí, nebyla psána nadarmo..."
báje a legendy

Tuláci věčnosti

162 Kč
144 Kč
Two Legends of the Loreta - 11%
Už po více než tři staletí odměřují čas na bývalém hradčanském předměstí zvonky zavěšené v lucerně štíhlé světlé věže s měděnou cibulovitou střechou. Pražská Loreta.
báje a legendy

Two Legends of the Loreta

178 Kč
158 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 90 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>