Nejprodávanější e-knihy - únor 2023
společenské vědy

Dálkový výslech - 20%
Dálkový výslech Václava Havla je nejosobitější a také nejúspěšnější knihou našeho bývalého prezidenta. Je vyznáním jeho vztahu k lidem, umění, politice a je i jeho životopisem. Tím, že tento rozhovor Karlu Hvížďalovi poskytl, ze sebe sejmul povinnost jednou napsat paměti.
společenské vědy
Ukázky

Dálkový výslech

209 Kč
167 Kč
Stručné odpovědi na velké otázky - 20%
(1x)
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě.
společenské vědy
Ukázky

Stručné odpovědi na velké otázky

198 Kč
158 Kč
Mytologie Slovanů - 20%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
společenské vědy
Ukázky

Mytologie Slovanů

239 Kč
191 Kč
Život 3.0 - 20%
Kniha švédskoamerického kosmologa Maxe Tegmarka je věnovaná umělé inteligenci a jejímu dopadu na lidskou civilizaci.
společenské vědy
Ukázky

Život 3.0

299 Kč
239 Kč
Hledání dějin - 20%
(2x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
společenské vědy
Ukázky

Hledání dějin

220 Kč
176 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
společenské vědy
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
Osudová past - 20%
Řecký historik Thúkýdidés popsal v Dějinách peloponnéské války dynamiku, která v 5. století př. n. l. vedla k velké antické válce mezi Athénami, jejichž moc vzrůstala, a dominující Spartou, u níž tyto změny vyvolaly velké obavy.
společenské vědy
Ukázky

Osudová past

497 Kč
398 Kč
Dějiny klasické sociologie - 20%
(1x)
Další vydání knihy, která podává výklad učení sociologů 19. a počátku 20. století z perspektivy změn, jimiž prochází moderní společnost v současné době.
společenské vědy
Ukázky

Dějiny klasické sociologie

330 Kč
264 Kč
Diagnostika dítěte předškolního věku, 2. díl - 20%
Publikace Diagnostika dítěte předškolního věku, 2. díl navazuje na stejnojmenné dílo, Diagnostika dítěte předškolního věku, doplňuje ho a podrobněji rozpracovává některá témata. Přináší množství aktuálních informací, které se pedagogické diagnostiky dětí v předškolním věku v současné době dotýkají.
společenské vědy
Ukázky

Diagnostika dítěte předškolního věku, 2. díl

219 Kč
175 Kč
Dobrý den, soudružko učitelko - 20%
(1x)
Co se v době, kdy seděly v lavicích ZDŠ Husákovy děti, vyučovalo, jaké gastronomické kreace nabízely školní jídelny, co dávali v Československé televizi, a která témata mezi žáky o přestávkách frčela?
společenské vědy
Ukázky

Dobrý den, soudružko učitelko

219 Kč
175 Kč
Jak číst čísla - 20%
(1x)
Data, grafy a analýzy nás dennodenně obklopují a narážíme na ně v médiích i při hospodských debatách. Statistiky nám slouží jako nepostradatelná opora při orientaci ve světě, a přece je čím dál víc zpochybňujeme....
společenské vědy
Ukázky

Jak číst čísla

249 Kč
199 Kč
Mám, co jsem si zasloužil - 20%
Kniha s posledními slovy Rudolfa Slánského před popravou v názvu detailně a poutavě pojednává o politických motivech a způsobech přípravy politických procesů v padesátých letech, zejména s tzv. „protistátním spikleneckým centrem v čele s R. Slánským“.
společenské vědy
Ukázky

Mám, co jsem si zasloužil

319 Kč
255 Kč
Rozdělení Československa 1989-1992 - 20%
(2x)
Historik Jan Rychlík byl v době rozpadu Československa poradcem tehdejšího předsedy české vlády Petra Pitharta a dramatická jednání mezi slovenskými a českými politiky tedy sledoval z bezprostřední blízkosti.
společenské vědy
Ukázky

Rozdělení Československa 1989-1992

439 Kč
351 Kč
Tyranie zásluh - 20%
Toto jsou pro demokracii nebezpečné časy. K překonání zloby a nevraživosti vůči politickým a kulturním elitám bude zapotřebí, aby mainstreamové politické strany, podobně jako jejich protějšky po celém světě, přehodnotily svou misi a svůj účel.
společenské vědy
Ukázky

Tyranie zásluh

270 Kč
216 Kč
Všechny cesty vedou k válce - 20%

Válka na Ukrajině a její kořeny pohledem válečného reportéra Jak se na Ukrajině a v Rusku žilo před válkou, po anexi Krymu a po vypuknutí konfliktu na Donbase? Co vedlo až k rozpoutání největšího vojenského střetu na území Evropy od roku 1945?

společenské vědy
Ukázky

Všechny cesty vedou k válce

349 Kč
279 Kč
Zdravotní tělesná výchova - 20%
Publikace pojednává o pohybovém vzdělávání pro žáky, mládež a osoby s?tzv. zdravotním oslabením.
společenské vědy
Ukázky

Zdravotní tělesná výchova

200 Kč
160 Kč
Zima přichází - 20%

Proč je nutné zastavit Vladimíra Putina a nepřátele svobodného světa. Přesná analýza putinovského režimu od geniálního šachisty a předního představitele ruské opozice Garryho Kasparova.

společenské vědy
Ukázky

Zima přichází

258 Kč
206 Kč
Hledání odpovědnosti - 20%
(1x)
Volné pokračování úspěšného knižního rozhovoru Karla Hvížďaly a Jiřího Přibáně Hledání dějin z roku 2018 se dotýká nejpalčivějších otázek současnosti. V Hledání odpovědnosti je řeč hlavně o etice a morálce, paradoxech moderní a postmoderní doby.
společenské vědy
Ukázky

Hledání odpovědnosti

240 Kč
192 Kč
Neznámá společnost - 20%
(2x)
Sociologická expedice do nitra vlastní země. Události posledních měsíců mohly v mnoha lidech zesílit pocit, že realita předstihuje možnosti fikce. Podobné pocity však nemusí být dezorientující ani nejsou důvodem k rezignaci.
společenské vědy
Ukázky

Neznámá společnost

199 Kč
159 Kč
Rozchod s bohem - 20%
V tomto svižném uvedení do moderního ateismu nám jeden z nejvýznamnějších vědců dneška vysvětluje, proč bychom neměli věřit v boha. Argumenty, které rozvíjel v dosavadní práci, představuje ve své nejnovější knize stručně, přehledně a působivě.
společenské vědy
Ukázky

Rozchod s bohem

198 Kč
158 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 146 položek
<< < 1 2 3 4 .. 8 > >>