Nejprodávanější e-knihy - únor 2023
osobnosti a osudy

Básník - 20%
(8x)
Strhující text, který se zabývá nejen básníkovým životem, ale též literárním kontextem, dobou a místy, na nichž Ivan Blatný žil. Autor se stal laureátem knižní Ceny Josefa Škvoreckého.
osobnosti a osudy
Ukázky

Básník

299 Kč
239 Kč
Deník - 20%
(10x)
Proslulá kniha obsahuje deníkové záznamy židovské dívky, která se s rodinou za války ukrývala před nacisty ve skrýši starého domu na předměstí Amsterodamu.
osobnosti a osudy
Ukázky

Deník

199 Kč
159 Kč
Jindřich Matyáš Thurn - 20%
Jakou úlohu sehrál Jindřich Matyáš hrabě z Thurnu, protihráč Albrechta z Vadštejna, za českého stavovského povstání 1618-1620 s následně v emigraci?
osobnosti a osudy
Ukázky

Jindřich Matyáš Thurn

149 Kč
119 Kč
Mezi mořem a řekou - 20%
Oblíbená sympatická postava sázavského světce k sobě stále přitahuje zájem české společnosti, věřící i nevěřící. Svatý Prokop je v chápání českého člověka přímo vzorem svatosti.
osobnosti a osudy
Ukázky

Mezi mořem a řekou

99 Kč
79 Kč
Trnitá cesta géniů - 20%
Po čtenářském úspěchu knihy Vyvolenci bohů...?, vydané v roce 2007 a odměněné Cenou E. E. Kische, doplnil zkušený autor literatury faktu své dílo o další osobnosti.
osobnosti a osudy
Ukázky

Trnitá cesta géniů

139 Kč
111 Kč
Vladimíra Čerepková - 20%
(2x)
Netradiční biografie propojuje vzpomínky pamětníků s dokumenty z pasťáků, soudů, léčeben. Součástí je rozhovor s básnířkou, který se uskutečnil rok před její smrtí. Vzniká tak detektivka života, kde o tom, kdo byla V. Čerepková, rozhodne sám čtenář.
osobnosti a osudy
Ukázky

Vladimíra Čerepková

248 Kč
198 Kč
Emil Hácha - 20%
(2x)
Hlavním záměrem knihy je ukázat dr. Emila Háchu ve srozumitelné podobě. Proto veškeré informace o něm uvádíme bez emocí, s maximálně možnou měrou objektivity a co nejpřehledněji, aby si čtenář mohl utvořit vlastní úsudek.
osobnosti a osudy
Ukázky

Emil Hácha

189 Kč
151 Kč
Jan Hus známý i neznámý - 20%
Jiří Kejř vypráví přístupnou formou příběh života mistra Jana Husa, systematicky vysvětluje pohnutky jednání tohoto významného myslitele i podstatu jeho individualistického založení.
osobnosti a osudy
Ukázky

Jan Hus známý i neznámý

100 Kč
80 Kč
Třinácté komnaty - 20%
Čtenář se v knize seznámí nejen s podrobným vylíčením uměleckých i osobních kariér čelných osobností populárního českého hereckého nebe od Emy Destinnové přes Ljubu Hermanovou, Miroslava Horníčka až k Miloši Kopeckému.
osobnosti a osudy
Ukázky

Třinácté komnaty

159 Kč
127 Kč
Cesty kratší i delší - 20%
Kniha životopisných vzpomínek Josefa A. Firsta, jednoho z organizátorů woodcraftu v naší zemi. Po skončení I. světové války pracoval v organizaci YMCA, kde byl organizátorem a propagátorem řady sportů.
osobnosti a osudy
Ukázky

Cesty kratší i delší

69 Kč
55 Kč
Já jsem hledal:2.Díl - 20%
(1x)
Tematicky uspořádaný soubor duchovních statí, pojednání a reflexí autora z let 2008 – 2009. O cestě jógy, o mém setkání s Mistrem a obyčejném životě, který se mi stal dharmou...
osobnosti a osudy
Ukázky

Já jsem hledal:2.Díl

90 Kč
72 Kč
Doba zkoušek a naděje - 20%
(3x)
Válečný deník katolického děkana Františka Wonky zachycuje život v západočeském městě Manětíně nedaleko Plzně, na hranicích protektorátu, v letech 1938 – 1945.
osobnosti a osudy
Ukázky

Doba zkoušek a naděje

119 Kč
95 Kč
Ještě pár odpovědí - 20%
Autor se ohlédl ještě jednou za svou politickou dráhou a zodpověděl otázky týkající se práce vlády ČSSR zejména v době tzv. normalizace, klíčových událostí té doby a osobností, s nimiž se setkával a spolupracoval.
osobnosti a osudy
Ukázky

Ještě pár odpovědí

129 Kč
103 Kč
Podivná úmrtí - 20%
Dozvíte se jak to bylo se smrtí Mozarta, Havlíčka Borovského, Jana Lucemburského, Giacoma Casanovy, Jana Roháče z Dubé, ale i Aloise Rašína a mnoha dalších.
osobnosti a osudy
Ukázky

Podivná úmrtí

139 Kč
111 Kč
Ututlané dějiny - 20%
Felix Krumlovský, autor několika pozoruhodných knížek o české historii, si vzal na paškál celkem 35 osobností, slavných Čechů a Moravanů, aby se podíval, na některé záhady, které jsou s nimi spojeny.
osobnosti a osudy
Ukázky

Ututlané dějiny

139 Kč
111 Kč
Život s erbem Tatry - 20%
Život hlavního konstruktéra Tatry Kopřivnice - ing. Milana Galii - lze v pravém slova smyslu charakterizovat jako život s erbem Tatry. Dvacet čtyři let ve funkci je nejdelší doba ze všech jeho předchůdců a velmi těžko někdo tento rekord překoná.
osobnosti a osudy
Ukázky

Život s erbem Tatry

254 Kč
203 Kč
Spratek - 20%
(4x)
Kniha je pozitivním svědectvím o síle pedagogických a terapeutických prostředků, a pedagoga představuje jako přítele, který neváhá pro dítě překonávat různé těžkosti.
osobnosti a osudy
Ukázky

Spratek

255 Kč
204 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 77 položek
<< < 1 2 3 4