Nejprodávanější e-knihy - březen 2023
filosofie a náboženství

Ekonomie dobra a zla - 20%
(18x)
Oxfordské rozšířené vydání s předmluvou Václava Havla. Debut Tomáše Sedláčka přeložený již do 14 jazyků. Ekonomická kniha roku - 1. místo na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu (Wirtschaftsbuchpreis).
filosofie a náboženství
Ukázky

Ekonomie dobra a zla

198 Kč
158 Kč
Osmnáct století Izraele - 20%
(3x)
Autor, odborník na problematiku židovské historie, stručně a poutavě líčí dějiny Židů na území Izraele, od zkázy druhého (Herodova) Chrámu až po 19. století a vznik sionistického hnutí.
filosofie a náboženství
Ukázky

Osmnáct století Izraele

99 Kč
79 Kč
Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 20%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie a náboženství
Ukázky

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

230 Kč
184 Kč
Dějiny etických teorií od Bergsona po Tugendhata - 20%
Publikace navazuje na Dějiny etických teorií od Kanta po pragmatismus (2020) a společně s Dějinami etických teorií I (od antiky po konec 18. století) (2004) postihuje vývoj evropského etického myšlení od antického Řecka po konec 20. století.
filosofie a náboženství
Ukázky

Dějiny etických teorií od Bergsona po Tugendhata

200 Kč
160 Kč
Ke kněžství ženy - 20%
Otevřít diskusi o roli a místě ženy v katolické církvi, zvlášť vedenou touhou po kněžství, vyžadovalo v 80. letech 20. století velikou osobní odvahu. Budoucí docentka teologie Mireia Ryšková nalezla partnera k dialogu ve faráři Josefu Zvěřinovi.
filosofie a náboženství
Ukázky

Ke kněžství ženy

100 Kč
80 Kč
Král panna - 20%
Kniha Král panna vznikla jako interpretace ruské pohádky Car panna, v níž se vyskytuje mnoho důležitých archetypů postav: zemřelá matka, věčně nepřítomný otec, který se znovu ožení, macecha, která se zamiluje do nevlastního syna i osudová žena.
filosofie a náboženství
Ukázky

Král panna

298 Kč
238 Kč
Moudrost mnicha - 20%
(1x)

Úspěšný švédský ekonom se jednoho dne rozhodl zbavit se veškerého majetku a odejít do kláštera.  Björn Lindeblad měl v mládí život skvěle a jasně nalinkovaný: studia na prestižní švédské vysoké škole, odkud ho jako ekonomického experta už během posledním ročníku rekrutuje mezinárodní finanční skupina.

filosofie a náboženství
Ukázky

Moudrost mnicha

279 Kč
223 Kč
Pád vzhůru - 20%
(1x)
Z anglického originálu přeložila Julie Žemlová První polovina lidského života je dobou budování identity, dosahování výsledků, výkonu. S postupujícím věkem se však před člověkem otevírá nová cesta – cesta, jež zahrnuje omyly, ztráty, bezmoc, utrpení, všechno to, co nás vytrhuje z našeho dřívějšího pohodlí.
filosofie a náboženství
Ukázky

Pád vzhůru

179 Kč
143 Kč
Rozchod s bohem - 20%
V tomto svižném uvedení do moderního ateismu nám jeden z nejvýznamnějších vědců dneška vysvětluje, proč bychom neměli věřit v boha. Argumenty, které rozvíjel v dosavadní práci, představuje ve své nejnovější knize stručně, přehledně a působivě.
filosofie a náboženství
Ukázky

Rozchod s bohem

198 Kč
158 Kč
Ty jsi kněz navěky - 20%
Ludmila Javorová (1932) je jedna z mála žen, které byly vysvěceny na katolické kněze. Od roku 1964 byla pravou rukou tajně vysvěceného biskupa Felixe M. Davídka (1921–1988), vůdčí osobnosti skryté církve u nás.
filosofie a náboženství
Ukázky

Ty jsi kněz navěky

246 Kč
197 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 107 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>