Nejprodávanější tituly - duben 2023
historické osobnosti

Cesty Vlachů - Mysterium Antonia z Florencie - 11%
Objevem století lze bez nadsázky označit nález středověké wroclavské vlašské knihy. Rukopis plný alchymie přepisuje dějiny Krkonoš, ale také Jeseníků, Jizerských a Lužických hor.
historické osobnosti

Cesty Vlachů - Mysterium Antonia z Florencie

539 Kč
479 Kč
Návrat do Lvova - 11%
(2x)
Autor, který je synem židovských rodičů, rekonstruuje osobní a intelektuální genezi dvou mužů, kteří stáli u zrodu myšlenek genocidy a zločinů proti lidskosti. Oba, aniž by o sobě věděli, studovali na téže univerzitě u stejných profesorů ve Lvově.
historické osobnosti
Ukázky

Návrat do Lvova

627 Kč
558 Kč
Pepíci - 50%
Kniha polského historika Mariusze Surosze obsahuje 25 esejů věnovaných osobám spojeným s historií Československa od jeho vzniku do současnosti.
historické osobnosti
Ukázky

Pepíci

295 Kč
148 Kč
Francesco Giuseppe I - 11%
Císař František Josef I. vtiskl době svého panování výraznou pečeť a?stal se posléze ztělesněním starého Rakouska 19. století. Pozvednut na trůn v roce 1848 jako mladý princ, vládl císařství pevnou rukou plných 68 let. Italská Verze publikace.
historické osobnosti

Francesco Giuseppe I

315 Kč
280 Kč
Náhradník
(3x)
Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh – a svou cestu popisuje se syrovou, neochvějnou upřímností. Náhradník je přelomovým titulem plným pochopení, odhalení, sebezpytování a těžce vydobytého poznání o nekonečné síle lásky i zármutku.
historické osobnosti
Ukázky

Náhradník

359 Kč
Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou - 11%
Syrový a upřímný rozhovor Jolany Voldánové s generálem Petrem Pavlem.
historické osobnosti

Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou

296 Kč
263 Kč
Gott - 11%
(4x)
Hvězda, mýty — a skutečnost. Největší popovou hvězdou v Československu byl Karel Gott — a v jistém smyslu jí v Česku zůstává dodnes. Jeho příběh však není tradičním vyprávěním o hudebním velikánovi.
historické osobnosti
Ukázky

Gott

449 Kč
399 Kč
Česká královna Žofie
(1x)

Druhá manželka krále Václava IV., pocházející z rodu bavorských Wittelsbachů, je hlavní postavou nové knihy historičky Boženy Kopičkové. Ta po Elišce Přemyslovně vřazuje do edice Velké postavy českých dějin už druhou z českých královen středověku.

historické osobnosti

Česká královna Žofie

89 Kč
Pinochet - 64%
(2x)
Chilský historik se ve své knize snaží vytvořit životopisný portrét generála Pinocheta bez apriorních ideologických východisek. Věnuje se represivní povaze režimu, ale také budování nové ekonomické struktury pod taktovkou mladých neoliberálních ekonomů.
historické osobnosti

Pinochet

556 Kč
198 Kč
Vrchlabí - 11%

„Na památku zesnulým, pro vzpomínku žijícím, jako odkaz pro příští generace.“ Toto motto vyjadřuje vše, co lze spojit s knihou Heimat Hohenelbe vydanou v roce 2007 krajanským spolkem Heimatkreis Hohenelbe se sídlem v Marktoberdorfu.

historické osobnosti

Vrchlabí

539 Kč
479 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 157 položek
<< < 1 2 3 4 .. 16 > >>