Nejprodávanější tituly - duben 2023
historie a fakta

Hlasy odstřelovačů - 11%
Tato unikátní sbírka výpovědí očitých svědků z první a druhé světové války vznikla na základě neuvěřitelné šíře svědectví z první ruky. John Walter vychází z pečlivého výzkumu a ze vzpomínek více než padesáti odstřelovačů.
historie a fakta

Hlasy odstřelovačů

306 Kč
272 Kč
Prameny a smysl ruského komunismu - 11%
(2x)
Autor se zaměřuje na duchovní, kulturní a ideové dějiny Ruska, a to především od 19. století. Hned v úvodu ukazuje, že Rusové jsou svým bytostným založením národem Východu – tomu odpovídá charakter státu, vztah mezi sociálními třídami a dlouhodobé sm
historie a fakta
Ukázky

Prameny a smysl ruského komunismu

357 Kč
318 Kč
Lidstvo - 20%

Na přesvědčení, že člověk je od přirozenosti sobecký a nedůvěryhodný, se vzácně shodnou všichni, zastánci levice i pravice, psychologové i ekonomové, myslitelé dnešní i ti dávno mrtví.

historie a fakta
Ukázky

Lidstvo

398 Kč
318 Kč
Tutanchamon - 11%
(1x)
Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie.
historie a fakta

Tutanchamon

529 Kč
470 Kč
Hádanky a hlavolamy: Umění válečnictví - 11%
Kniha strategických rébusů pokrývá deset historických epoch a zavádí čtenáře na mnoho bojišť od dob antického Řecka a Říma přes Napoleonova tažení až po první a druhou světovou válku.
historie a fakta

Hádanky a hlavolamy: Umění válečnictví

341 Kč
303 Kč
Shakespearova Anglie - 11%
(10x)
Martin Hilský, nejvýznamnější český znalec díla Williama Shakespeara, v této knize představuje přelomovou dobu, v níž vznikala velká díla alžbětinské literatury, a která měla pro anglickou společnost a civilizaci formativní význam.
historie a fakta
Ukázky

Shakespearova Anglie

851 Kč
756 Kč
Lenin ve vlaku - 64%
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
historie a fakta
Ukázky

Lenin ve vlaku

278 Kč
99 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

historie a fakta

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Dějiny Portugalska - 11%
(1x)
Kniha seznamuje s dějinami Portugalska od nejstarších dob až po jeho vstup do Evropské unie.
historie a fakta

Dějiny Portugalska

755 Kč
671 Kč
Cesta do Svaté země a Egypta - 11%
(2x)
Kniha představí výjimečnou rakouskou cestovatelku Idu Lauru Pfeifferovou, která v průběhu 40.–50. let 19. století podnikla několik cest, včetně dvou výprav kolem světa. Během nich navštívila řadu blízkých i vzdálených míst: Palestinu, Egypt, Island..
historie a fakta
Ukázky

Cesta do Svaté země a Egypta

349 Kč
310 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 841 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 85 > >>