Nejprodávanější tituly - květen 2023
ostatní

Adresát Milena Jesenská
K sedmdesátému výročí úmrtí Mileny Jesenské vychází třetí české knižní vydání knihy její dcery, básnířky a prozaičky Jany Černé, rozené Krejcarové. Kniha strhujícím způsobem vypráví životní příběh vynikající české novinářky, přítelkyně Franze Kafky.
ostatní

Adresát Milena Jesenská

203 Kč
Rozehraný život

Lubomír Kaválek byl jedním z největších českých šachistů všech dob – a jeho paměti nazvané Rozehraný život nabízejí fascinující vhled do jeho života. Kaválkova šachová kariéra slibně začala v Československu a vyvrcholila v USA.

ostatní
Ukázky

Rozehraný život

529 Kč
Velká kniha rock´n´rollových jmen
Jak ke svým jménům přišli Arcade Fire, Led Zeppelin, Nirvana, Vampire Weekend a 532 dalších kapel.
ostatní

Velká kniha rock´n´rollových jmen

314 Kč
Moje roky v Izraeli
(4x)
Izrael a neklidná oblast Blízkého východu očima reportéra ČT. David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu.
ostatní
Ukázky

Moje roky v Izraeli

359 Kč
Bob Dylan mezi obrazy - 72%

Původní česká publikace mapuje dráhu jednoho z nejvýznamnějších umělců všech dob především z problematiky obrazu a jeho významovosti.

ostatní

Bob Dylan mezi obrazy

224 Kč
62 Kč
Putinova válka
(4x)
Ráno 24. února 2022 se svět změnil. Ruská vojska vtrhla na Ukrajinu s cílem dobýt rozsáhlá území a násilím svrhnout její demokraticky zvolenou vládu.
ostatní
Ukázky

Putinova válka

358 Kč
Saturn a Melancholie
Kniha Saturn a melancholie je dnes již kultovním textem propojujícím dějiny umění, duchovní dějiny a dějiny kultury.
ostatní

Saturn a Melancholie

537 Kč
Hořím
(1x)
Rozhovory s lidmi, kteří pečují o staré a umírající v domovech seniorů, hospicech a nemocnicích. Pečovatelé, zdravotníci, ošetřovatelé, kteří vnímají svou profesi jako dar a lidskost a empatii jako její podstatu.
ostatní

Hořím

395 Kč
Crowley Aleister - Šelma v Berlíně - 85%
Crowley žil v Berlíně v posledních dnech Výmarské republiky a nástupu Adolfa Hitlera k moci, v letech 1930–1932. Autor líčí toto období Crowleyho života – jeho uměleckou tvorbu i bohatších materiálů Crowleyho mnohotvárnou osobnost.
ostatní

Crowley Aleister - Šelma v Berlíně

539 Kč
80 Kč
Kriegel
František Kriegel je dnes znám širší veřejnosti pouze jako ten, který jediný v srpnu 1968 odmítl podepsat moskevský protokol. Životní osudy tohoto komunisty, lékaře a vojáka na několika frontách druhé světové války jsou ovšem o poznání spletitější.
ostatní
Ukázky

Kriegel

320 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 100 > >>