Nejprodávanější Kniha - květen 2023
umění

Mých tisíc životů
(3x)
Víc než jen autobiografie. V této osobité vzpomínkové knize Belmondo vypráví o výjimečném a šťastném životě, o úporném boji, který vedl za svůj sen stát se hercem.
umění

Mých tisíc životů

89 Kč
Nedivadlo Ivana Vyskočila
Kniha mapuje aktivity Nedivadla (1963–1990), které patřilo k nejpodstatnějším a nejosobitějším scénám Československa po druhé světové válce.
umění

Nedivadlo Ivana Vyskočila

Přemysl Rut (ed.)
439 Kč
Rozmluvy s Pierrem Cabannem
(1x)
Kniha je nejrozsáhlejším Duchampovým mluvený komentářem, jehož kouzlo spočívá v jednoduchosti, s jakou svůj komplexní přístup k práci, životu a umění tlumočí.
umění

Rozmluvy s Pierrem Cabannem

261 Kč
Tři oříšky pro Popelku
(1x)
Filmovou pohádku Tři oříšky pro Popelku natočil Václav Vorlíček v roce 1973 podle scénáře Františka Pavlíčka. O vzniku pojednává předkládaná kniha.
umění

Tři oříšky pro Popelku

Pavel Skopal (ed.)
251 Kč
Idea
Tato kniha vychází z autorova přednáškového cyklu pořádaného na Warburg Institute v Londýně a zabývá se proměnami platónského pojmu „idea“ od antického umění až po Michelangela a Dürera.
umění

Idea

267 Kč
Zóna

Originální, lehce provokativní a mimořádně inspirativní zamyšlení nad Tarkovského filmem Stalker.

umění

Zóna

26 Kč
Kinematograf
(10x)
Přední český filmový historik a univerzitní pedagog vydal do hájemství, v němž se pohybuje řadu let - v raných dějinách českého (československého) filmu. Kniha obsahuje texty z posledních deseti let, které se zabývají tématem "raného filmu".
umění

Kinematograf

224 Kč
Karel Prager
(2x)
Kontroverzní dílo a osobnost kroměřížského rodáka a nejvýznamnějšího českého architekta druhé poloviny 20. století představuje obsáhlá monografie k jeho nedožitým devadesátinám.
umění
Ukázky

Karel Prager

359 Kč
Cikáni
(1x)
První české vydání fotografického cyklu jednoho z předních světových fotografů. Tvoří jej 109 fotografií pořízených v tehdejším Československu, v Rumunsku, Maďarsku, Francii a Španělsku v letech 1962-1971.
umění

Cikáni

1 274 Kč
Malé věci v krajině
Na základě pozorování tristního stavu českých obcí a krajiny se architekt Michal Šiška rozhodl systematičtěji zabývat ohroženým nezastavěným prostorem mimo sídla, tedy "kulturní krajinou".
umění

Malé věci v krajině

177 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 228 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 23 > >>