Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
filosofie

Žít, žít - 20%
Dosud nevydané texty otce Jeronýma, které čtenář nalezne v tomto svazku, se týkají Eucharistie. Nepojednávají o ní vyčerpávajícím způsobem, vyslovují však podstatné.
filosofie
Ukázky

Žít, žít

108 Kč
86 Kč
O šalbě svobody a filosofie - 20%
Publikace zahrnuje část dosud nepublikovaného spisu Bohuslava Brouka, na němž autor, významný představitel kulturního života třicátých a čtyricátých let, pracoval v letech 1954-1958 a který zamýšlel předložit jako habilitační práci.
filosofie
Ukázky

O šalbě svobody a filosofie

129 Kč
103 Kč
The Philosophy of Living Nature - 20%
(1x)
The Philosophy of Living Nature je anglickým překladem přepracované verze Kratochvílovy knihy Filosofie živé přírody (1994), dnes již klasické práce zabývající se přirozeným světem a možnostmi jeho poznání.
filosofie
Ukázky

The Philosophy of Living Nature

220 Kč
176 Kč
Kant und die biblische Offenbarungsreligion / Kant a biblické zjevené náboženství - 11%
(1x)
Kantova metafyzika a filosofie náboženství patří k jedněm z nejvlivnějších v dějinách novověku až po současnost. Kant se snaží nově promyslet vztah rozumu a víry s cílem ukázat, že si neodporují, nýbrž že se k sobě chovají jako "soustředné kruhy".
filosofie
Ukázky

Kant und die biblische Offenbarungsreligion / Kant a biblické zjevené náboženství

90 Kč
80 Kč
Osamělý člověk víry - 20%
Výklad prvních dvou kapitol knihy Berešit (Genesis), v nichž autor nachází dva lidské prototypy - kreativního a majestátného (a majetnického) "Adama I" a Bohu oddaného muže smlouvy, osamělého "Adama II".
filosofie
Ukázky

Osamělý člověk víry

69 Kč
55 Kč
Dvanáct kázání - 20%
(1x)
Sbírka kázání českého malíře, básníka a literáta z posledních deseti let, ve kterých se autor zamýšlí nad duchovní situací současného křesťanstva i společnosti.
filosofie
Ukázky

Dvanáct kázání

49 Kč
39 Kč
Ma´ase Merkava - 20%
Kniha se zabývá fascinujícím pozdně starověkým mystickým textem, který vznikl v talmudickém období v židovském prostředí v oblasti Blízkého východu.
filosofie
Ukázky

Ma´ase Merkava

79 Kč
63 Kč
Hlavou zeď 2011 - 20%
Sborník Hlavou zeď 2011 je první pokus představit čtenářům myšlení vybraných českých osobností - zástupců současné vědy, kultury, duchovních, filosofických i jiných směrů.
filosofie
Ukázky

Hlavou zeď 2011

Aleš Pelán (ed.)
119 Kč
95 Kč
Václav Břicháček – Setkání, stopy, vzpomínky - 20%
Po otevření knihy na nás Václav Břicháček již z prvních stránek promlouvá tak, jak jsme ho znali, poutavě vypráví o svém životě, chronologicky řadí vzpomínky na životní události (osobní, profesní i výchovné), významné osoby.
filosofie
Ukázky

Václav Břicháček – Setkání, stopy, vzpomínky

100 Kč
80 Kč
Svoboda a lidská práva - 20%
Významný český křesťanský filosof, známý svými pracemi z dějin české filosofie, se ve své drobné knize zabývá jedním ze základních problémů sociální filosofie současnosti – problematikou lidských práv a svobod, tedy problémem zvlášť závažným pro naši společnost, žijící stále ve stínu řady desetiletí prožitých pod vládou totalitních režimů.
filosofie
Ukázky

Svoboda a lidská práva

98 Kč
78 Kč
Zobrazuji 91 - 100 z 105 položek
<< < 1 .. 8 9 10 11 > >>