Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.
Kniha je určena pro všechny, kteří chtějí buď vybalancovat svůj jídelníček vydatnou bezmasou stravou, nebo pro ty z vás, kteří vyhledáváte bezmasou stravu čím dál častěji, anebo posloužit jako inspirace pro ty, kteří se už bez masa stravují.
Kniha je rozdělena na 7 kapitol (polévky, saláty, obiloviny…). V každé z nich najdete dva zajímavé recepty a několik volných stránek, které vám poskytnou dostatek prostoru pro zaznamenání vašich oblíbených receptů nebo vlastních poznámek.
Kreativní vegetariánská jídla pro rychlé každodenní i pomalé víkendové vaření.
100 vegetariánských receptů plných chuti a barev pro snadné vaření v hektických dnech + radost v kuchyni během líných víkendů.
Vegetariánskou kuchyni jak ji neznáte – hravou, kreativní a svěží – přesně takovou vaří v pražském bistru Green Table by Veolia se svým týmem šéfkuchařka Miluše Makó. Vařte snadno, rychle, zdravě a beze zbytků.
Rostlinná kuchyně založená převážně na regionálních surovinách nemusí být vůbec nudně jednotvárná. Právě naopak – může být dokonce velmi pestrá, a navíc skvěle chutná!
Nálož veganských receptů pro vegany i masožravce Veganská strava nemusí být navzdory zažitým představám jen o chroupání salátů a košťálů – bez živočišných složek můžete vytvořit skvělá plnohodnotná jídla, která si nijak nezadají s konvenční kuchyní.
Přemýšlíte-li o tom, že omezíte ve své stravě maso, mléko, lepek či cukr a přikloníte se ke zdravému a k životnímu prostředí ohleduplnému způsobu stravování, ale nevíte...
Rádi si pochutnáte na jídle bez masa? Možná ne vždy, ale stále častěji? Pak jste našli tu správnou knihu. Centrem našeho zájmu je vždy chuťový zážitek. Vaření bez masa nemusí znamenat, že se o něco ochudíte, jak si mnozí myslí.
Šampion v grilování Oliver Sievers ví, proč dát velký prostor bezmasým dobrotám. Jeho
vegetariánské recepty ukazují, jak rozmanité a lahodné mohou být díky koření a bylinkám
zeleninové pokrmy. Ten, kdo je ochutná, na maso už ani nepomyslí..
Kniha slavného amerického autora kuchařek o grilování Stevena Raichlena přináší tentokrát více než šedesátku dokonale vyladěných receptů zaměřených na grilování zeleniny.
Čtenář se v knize naučí, jak se lépe orientovat v prostředí kuchyně. Dozví se nové postupy při přípravě zdravých pokrmů a také se naučí používat moderní i klasické suroviny.
Je těžké učinit ono prvotní rozhodnutí vzdát se masa. Jako většina změn i tato s sebou přináší určitý strach, obavy i potíže, které se na bezmasé cestě mohou objevit.
Říká se, že hrnek teplého mléka před spaním pomáhá usnout. Food blogerka Gina Fontana tuto starou pravdu pozvedla na novou úroveň a vytvořila kolekci 55 receptů na zklidňující večerní nápoj, který vás připraví ke zdravému spánku.
Rostlinná strava je zdravá, lehká, představuje menší zátěž pro planetu a pro masožrouty může znamenat příjemné zpestření jejich jídelníčku. A když víte, jak na to, dokážou být veganská jídla přímo hříšně chutná. Kuchařka, kterou sestavila dlouholetá veganka
Originální kuchařská kniha Jitky Soukupové přináší více než 100 receptů, tipů a rad pro vegetariány, vegany, „bezlepkáče“ i „masožrouty“ – zkrátka pro všechny, kdo chtějí jíst zdravě.
Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu.