Nejprodávanější Kniha nebo Mapa v roce 2023
moderní svět a civilizace

Velké proměny - 11%
Jak je možné, že moderní svět funguje? Demografie, zemědělství, energie a hospodářství – to jsou čtyři „velké civilizační přechody“, jež zcela proměnily náš způsob života.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Velké proměny

449 Kč
399 Kč
10 největších omylů odpůrců kapitalismu - 11%
Kniha světoznámého autora Rainera Zitelmanna je jedinečná pro pochopení minulosti, současné společenské rozštěpenosti a pomáhá porozumět rizikům budoucnosti.
moderní svět a civilizace

10 největších omylů odpůrců kapitalismu

494 Kč
439 Kč
Apokalypsa nebude - 11%

Změna klimatu je skutečná, ale neznamená konec světa. Dokonce to není ani ten největší současný problém životního prostředí. Přestože řadě témat se média věnují už desítky let, mnozí z nás stále neznají základní fakta.

moderní svět a civilizace
Ukázky

Apokalypsa nebude

619 Kč
550 Kč
Základy marxismu I. - 11%
(1x)
Proč by nás měl zajímat marxismus ‒ nějaká teorie 150 let stará? Po více než 30 letech života v kapitalismu je nám plně jasné, že boj za opravdu spravedlivou, svobodnou a demokratickou společnost nebyl ani náhodou dokončen.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Základy marxismu I.

134 Kč
119 Kč
Špatné peníze - 11%
Kniha psaná pro veřejnost s cílem vysvětlovat krizové ekonomické jevy na základě toho, jak náš centrální bankovní systém skutečně funguje. Vystupují zde nejvýznamnější světoví politici, ředitelé obřích bank a investičních fondů.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Špatné peníze

629 Kč
559 Kč
Deset mýtů o Izraeli - 11%
(1x)
Ve své knize Deset mýtů o Izraeli, která vyšla v roce stého výročí Balfourovy deklarace a padesátého výročí okupace zbylých palestinských území, Pappé vyvrací základní mýty, o něž se opírá „státní doktrína“ a oficiální narativ Státu Izrael.
moderní svět a civilizace

Deset mýtů o Izraeli

287 Kč
255 Kč
Byli jsme tu vždycky - 11%
(1x)
Třináct výjimečně důvěrných a otevřených rozhovorů o queer současnosti
moderní svět a civilizace
Ukázky

Byli jsme tu vždycky

359 Kč
319 Kč
Na Západě zuří válka - 11%
(2x)
Murray dramaticky líčí, jak ideologie anti-rasismu pronikla do myšlení západní elity, jak ovlivňuje chod škol a institucí, pracovní zákony i veřejnou debatu. Padají sochy zakladatelů americké svobody a hrdinů občanské války.
moderní svět a civilizace

Na Západě zuří válka

403 Kč
358 Kč
Za oponou války - 11%
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
238 Kč
Základy marxismu II. - 11%
Druhý svazek Základů marxismu nás v dalším výběru z Marxova a Engelsova politického, filozofického a ekonomického díla zavádí hlouběji do studia vědeckého socialismu a kritiky naší současné, kapitalistické společnosti.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Základy marxismu II.

153 Kč
136 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 377 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 38 > >>