Baví vás přicházet v kuchyni na stále nové chutě? Pak je pro vás tento atlas jako dělaný. Najdete v něm totiž popis 120 druhů rostlin, které můžete jednoduše přidat do různých pokrmů a obohatit tak vám již známá jídla.
Čtenáři se dostává do rukou druhé, rozšířené a upravené vydání knihy o houbách, ve které je popsáno 177 druhů, avšak informace jsou v ní až o 400 druzích. Obsahuje mnohé poznatky, které se v běžných houbařských atlasech nevyskytují.
Příroda je fascinující a neustále je v ní co objevovat. Jak tomu všemu ale porozumět? Pokud tápeš a chceš se dozvědět víc, tato kniha ti bude užitečným pomocníkem.
Můj první herbář je neobvyklá kniha plná zajímavostí, krásných ilustrací a… také prázdných stránek, na které nalepíte vlastnoručně usušené exempláře. Kniha vám poradí, v jakém ročním období jednotlivé druhy rostlin hledat či jak je nejlépe usušit.
V knize najdete vše, co potřebujete vědět pro úspěšné pěstování hub v domácích podmínkách. Dozvíte se, jak si snadno vypěstovat jedlé druhy hub a pochutnat si na nich.
Knihu napsal známý bylinář s přáním, aby ti z vás, kteří chtějí poznat svět bylin a jejich léčivých vlastností, získali do začátku svého bádání co nejvíc znalostí, které vám otevřou další cestu.
Nádherně zpracované a fascinujícím způsobem prezentované přírodní dějiny těch nejjedovatějších rostlin světa, které čtenáře vtáhnou do tajů neobyčejně rafinovaných strategií pro přežití a také poutavě osvětlí, jaký vliv mají tyto rostliny na člověka.
Text je rozdělen do kapitol: Stavba rostlinné buňky, Stavba a funkce rostlinných orgánů, Systém a evoluce rostlin, Systém a evoluce hub. Nechybí ani problematika geneticky modifikovaných rostlin. Názornost zvyšují obrázky, grafy a tabulky.
Závěrečný díl jednoho z nejucelenějších herbářových děl, které kdy vyšlo v českých zemích, obsahuje praktické aplikace léčivých bylin podle nemocí a chorob.