Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
světové dějiny

Úvod do studia historie - 20%
(2x)
Kniha předkládá vhled do vybraných problémů reflektujících současný stav především české a euroatlantické historiografie 21. století.
světové dějiny
Ukázky

Úvod do studia historie

290 Kč
232 Kč
Velké ruské dějiny I - Od Rusi k moskevskému carství - 20%
(1x)
Kniha nabízí širší poučení o starších dějinách východní Evropy, které v současné české historiografii s výjimkou období Kyjevské Rusi stále chybí.
světové dějiny
Ukázky

Velké ruské dějiny I - Od Rusi k moskevskému carství

999 Kč
799 Kč
Příběhy dávného času - 20%
(3x)
Nová kniha historika a archeologa Petra Charváta poodhaluje historické pozadí proslulých vyprávění o nejstarších českých dějinách. Čtivým a poutavým způsobem zasazuje děje českého dávnověku do širších souvislostí, využívá přitom poznatky archeologie, religionistiky a dalších oborů. Pátrání po Krokovi, Libuši, Přemyslovi a dalších legendárních postavách přináší mnohá nečekaná překvapení.
světové dějiny
Ukázky

Příběhy dávného času

249 Kč
199 Kč
Středověk v nás - 20%
(1x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

světové dějiny
Ukázky

Středověk v nás

278 Kč
222 Kč
Mnichovský komplex - 0%
(1x)
Tesařova studie Mnichovský komplex, pocházející z roku 1989 a určená původně pouze pro okruh přátel, nastavuje zrcadlo především stereotypům a hluboce zakořeněným mýtům v české národní sebereflexi.
světové dějiny
Ukázky

Mnichovský komplex

239 Kč
238 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
světové dějiny
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
České okamžiky - 20%
(2x)
V návaznosti na knihu České snění vychází další mimořádně čtivá kniha Pavla Kosatíka, představující klíčové okamžiky českých - politických i kulturních - dějin. Kniha poskytuje dobrý podklad k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru.
světové dějiny
Ukázky

České okamžiky

248 Kč
198 Kč
Frankové a Evropa - 20%
V ohnisku zájmu autorky se ocitá bezesporu nejvýznamnější i nejznámější z velkých etnik éry stěhování národů – Frankové.
světové dějiny
Ukázky

Frankové a Evropa

198 Kč
158 Kč
Luxus na dluh? - 20%
Mnohdy opomíjená stránka života slavných osobností českých dějin, panovníků i předních šlechticů a šlechtičen. Kdo z nich byl zadlužený až po uši, kdo naopak (nebo zároveň s tím) štědře půjčoval druhým?
světové dějiny
Ukázky

Luxus na dluh?

279 Kč
223 Kč
Odtajněné archivy Vatikánu - 20%
Dne 2. března 1939 byl papežem zvolen kardinál Eugenio Pacelli pod jménem Pius XII. Měl nadlidský úkol: provést církev strašlivými roky druhé světové války.
světové dějiny
Ukázky

Odtajněné archivy Vatikánu

399 Kč
319 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 607 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 61 > >>