Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka v roce 2023
etnografie, etnologie

Islámská doktrína o ženách - 11%
Role žen v islámské civilizaci se velmi liší od jejich postavení v naší společnosti. Ženy musí žít podle doktríny, která je založena na příkazech Alláha v koránu a na slovech a činech Mohameda v hadísech a síře – jeho životopise
etnografie, etnologie

Islámská doktrína o ženách

134 Kč
119 Kč
Esej o daru, podobě a důvodech směny v archaických společnostech - 11%
Kniha klasika sociologie a etnologie, patřícího do tzv. Durkheimovy školy, z roku 1925 významně ovlivnila vývoj sociální antropologie a patří k povinné četbě řady oborů.
etnografie, etnologie

Esej o daru, podobě a důvodech směny v archaických společnostech

359 Kč
319 Kč
Kniha cest - 11%
(1x)
Autor předkládané Knihy cest (Safar-náme) Náser-e Chosrou byl úředník, filozof, básník, vzdělanec a emisar ismácílíje a dodnes se těší úctě mezi vyznavači ismácílíje, je považován za jednoho z nejvýznamnějších velikánů středověké perské literatury.
etnografie, etnologie
Ukázky

Kniha cest

315 Kč
280 Kč
Němá planeta - 11%
(1x)
Průvodce po osudech vymírajících jazyků a mizejících národů všech obydlených kontinentů. Společně s autorem navštívíme severní Austrálii, Etiopii, Gotland, Jordánsko, trojmezí Brazílie, Guyany a Venezuely i další úchvatná teritoria naší planety.
etnografie, etnologie

Němá planeta

207 Kč
184 Kč
Okultní tradice Cikánů - 11%
Kniha Okultní tradice Cikánů Pierra Derlona nabízí českému čtenáři zcela ojedinělý vhled do tradic a zvyků kočovných cikánských kmenů, přehled magických a léčitelských praktik, způsobů tajné komunikace prostřednictvím šifrovaných značek...
etnografie, etnologie

Okultní tradice Cikánů

349 Kč
310 Kč
Déšť a jaguár - 6%
Svěží, zábavné i poučné příběhy brazilských indiánů sepsal Hernani Donato na základě záznamů cestovatelů, etnografů a antropologů, kteří je pořizovali mezi indiánskými kmeny v průběhu 19. a 20. století.
etnografie, etnologie

Déšť a jaguár

220 Kč
207 Kč
Malované Podluží - 11%
Malované Podluží je prvním souborným vydáním 4 publikací zasvěceného znalce podlužácké lidové kultury Jana Kružíka (Dětské hry, říkadla a tance z Podluží, U muziky na Podluží, Lidové zvyky a slavnosti na Podlužíí a Kroje na Podluží).
etnografie, etnologie
Ukázky

Malované Podluží

801 Kč
712 Kč
Po stopách jazyků - 11%
Domorodé jazyky, archaické kultury, lingvistická dobrodružství, výpravy napříč umlkajícím světem, mapování jazykové krajiny, severské runy a ságy, indiánské mýty, japonské šermířské básně.
etnografie, etnologie

Po stopách jazyků

261 Kč
232 Kč
Tradice-proměny- identita. Lidový oděv a tanec na Valašsku jako zdroje inspirace - 11%
Kniha je příspěvkem do oborové i transdisciplinární diskuze nad podstatou proměn tradiční lidové kultury.
etnografie, etnologie

Tradice-proměny- identita. Lidový oděv a tanec na Valašsku jako zdroje inspirace

320 Kč
284 Kč
Velikonoce - 11%
Velikonoce - pro někoho svátky jara, pro jiného nejvýznamnější a nejdůležitější křesťanský svátek. Jaká je historie Velikonoc? Jak je slavili naši předkové a jaké zvyky a tradice dodržovali?
etnografie, etnologie
Ukázky

Velikonoce

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 126 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 13 > >>