Ano, italská kuchyně kuchyně je tak trochu ortodoxní. Řídí se tradicemi, poctivostí a čerstvostí. Je provoněná bylinkami, vínem a láskou. Platí tu heslo: Maminka vařila dobře, ale babička vařila ještě líp.
Po úspěšných knížkách „Babičko, vyprávěj“ a „Dědečku, vyprávěj“ připravila autorka Monika Kopřivová titul „Maminko, vyprávěj o vaření“. Jedná se o knížku, kam může maminka nebo babička zachytit rodinné kuchařské tradice, zkušenosti a tipy.
Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češtinou ale i s literárními styly ba co i s etnickými a kulturními rozdíly. Kuchařku zaměřenou na Balkán a Blízký východ napsali dva sousedi podle toho, co si doma sami vaří.
Knížka je určena všem gurmánům, labužníkům, milovníkům vaření a všem kdo milují přípravu pokrmů v přírodě. Autoři v knížce nabízejí čtenářům to nejlepší z toho, co se jim podařilo za několik let vykouzlit v pánvi na otevřeném ohni.
Velice aktuální kniha, která vychází vstříc mnoha lidem, kteří se - ať z důvodů zdravé výživy či z důvodů etických - rozhodli změnit své stravovací návyky a stát se vegany.
Koukali jsme pod prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…
Velký dietní plán III poslouží jako inspirace i jako jednoduchý návod na to, jak se začít stravovat zdravě. Neobsahuje totiž pouze 10 jídelníčků na různá témata, ale i 10 zajímavých článků a velký nákupní seznam s konkrétními tipy produktů.
Knihou vyslyšela autorka přání čtenářů a vytvořila knihu nejen z těch nejlepších receptů ze svých předchozích knih, ale přidala i recepty další, originální.
V knize najdete 80 vynikajících receptů pro ty, kteří jedí nebo připravují bezlepkovou dietu. Kniha, při jejímž prohlížení se vám začnou sbíhat sliny, je bohatě obrazově dokumentována. Jídla jsou zdravá i levná ale hlavně dobrá.