Nejprodávanější Kniha - leden 2024
historické podobory

O zkáze Británie - 11%
Gildas (či Gilda, kol. 500–570) byl britonský klerik. Učenost a literární styl mu vysloužily přídomek Sapiens (Moudrý). Jeho spis v latinském originále známý pod názvem De excidio et conquestu Britanniae (O zkáze a dobytí Británie).
historické podobory
Ukázky

O zkáze Británie

322 Kč
286 Kč
Olomouc Sloup Nejsvětější Trojice - 11%
Kniha Olomouc Sloup Nejsvětější Trojice a další mariánské a trojiční sloupy, pilíře a obelisky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, kterou vydalo v roce 2023 nakladatelství FOIBOS BOOKS s.r.o. v edici Světové památky UNESCO.
historické podobory

Olomouc Sloup Nejsvětější Trojice

359 Kč
319 Kč
Cesta kolem světa - 11%
Autor tradičně nazývaný Jan z Mandevillu, podle posledních bádání rytíř anglického či francouzského původu, který žil ve 14. století, líčí své údajné putování tehdy známým světem od Francie před Jeruzalém do Persie, na Kavkaz a do Indie.
historické podobory
Ukázky

Cesta kolem světa

619 Kč
550 Kč
Hajdy na Hrad - 11%
(2x)
Hajdy na hrad je podrobný průvodce po Pražském hradu a Karlově mostě s víc jak 150 barevnými fotografiemi a diagramy včetně 42 celostránkových snímků.
historické podobory
Ukázky

Hajdy na Hrad

288 Kč
256 Kč
Drobná šlechta v Čechách na přelomu pozdního středověku a raného novověku - 11%
Kniha pojednává o vývoji drobné šlechty na přelomu pozdního středověku a počátku raného novověku v Čechách. Jednalo se o složitý proces ovlivněný řadou faktorů.
historické podobory

Drobná šlechta v Čechách na přelomu pozdního středověku a raného novověku

359 Kč
319 Kč
Husité na Žižkově - 11%
Barvitý příběh kulturních, sociálních, stavebních, politických i ideologických proměn Žižkova líčí oblíbený historik s charakteristickou vypravěčskou brilancí.
historické podobory
Ukázky

Husité na Žižkově

539 Kč
479 Kč
Sex po fašismu - 11%

V knize autorka zkoumá vztah mezi sexuální politikou a morálkou v Německu ve 20. století. Vychází z analýzy sexuální politiky nacismu, v níž shledává jak prvky utlačovatelské, tak prvky sexuální svobody.

historické podobory
Ukázky

Sex po fašismu

718 Kč
638 Kč
Tajemství Karlova mostu - 11%
Víte, že Karlův most se vlastně jmenuje most svatého Víta? Víte, že po Karlově mostě jezdily tramvaje? Víte, že socha Jana Nepomuckého z Karlova mostu je vzorem pro desítky tisíc soch po celém světě?
historické podobory

Tajemství Karlova mostu

314 Kč
279 Kč
Základy marxismu I. - 11%
(1x)
Proč by nás měl zajímat marxismus ‒ nějaká teorie 150 let stará? Po více než 30 letech života v kapitalismu je nám plně jasné, že boj za opravdu spravedlivou, svobodnou a demokratickou společnost nebyl ani náhodou dokončen.
historické podobory
Ukázky

Základy marxismu I.

134 Kč
119 Kč
České hrady, zámky a tvrze V. - 6%
(3x)
Pátá část přehledu panských sídel v Čechách zahrnuje okolo sto třiceti objektů z území, jež se přibližně shoduje s oblastí označovanou dnes jako Východní Čechy. Heber popisuje sídla, jež v jeho době byla ještě rozsáhle dochovaná.
historické podobory
Ukázky

České hrady, zámky a tvrze V.

1 596 Kč
1 502 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 127 položek
1 2 3 .. 13 > >>