Nejprodávanější Kniha - leden 2024
umění

Sochař pohybu Zdeněk Němeček - 11%
Zdeněk Němeček patří nejen ve své generaci k ojedinělým osobnostem. Jeho vytrvalý zájem o tématiku sportu nemá téměř srovnání a počet jeho realizací také ne.
umění

Sochař pohybu Zdeněk Němeček

Petr Volf (ed.)
899 Kč
799 Kč
Jako bych očima fotografovala stále ty stejné snímky - 11%
(1x)
Telefonem, kapsou, otevíráme bránu do prostoru, který není dimenzovaný na jeden lidský život. Dominantním tématem knihy je zprostředkovatelnost, neustálé kopie kopií a utopený subjekt, který ztrácí běžné lidské vlastnosti a schopnosti.
umění

Jako bych očima fotografovala stále ty stejné snímky

198 Kč
176 Kč
Příliš pozdě zemřít mladý - 11%
(2x)
Jestli má někdo právo nezatíženě sepsat vzpomínky na český předrevoluční underground, nástup nové vlny i překotné kulturní a celospolečenské změny kolem roku 1989, pak je to právě Ivo Pospíšil.
umění

Příliš pozdě zemřít mladý

422 Kč
375 Kč
Význam ve výtvarném umění - 11%
Nově revidované vydání slavného souboru studií vlivného historika umění přináší nejen cenné vhledy do diskusí o dějinách umění ve středověku a v renesanci, ale je i cenným příspěvkem k dějinám idejí.
umění

Význam ve výtvarném umění

340 Kč
302 Kč
Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka - 11%

V roce 1980 napsal Jiří Brdečka literární scénář ke kultovnímu snímku Tajemství hradu v Karpatech. Půvabný humorný text potěší stejně jako film sám. Úvod Terezy Brdečkové a odborná studie Lukáše Skupy seznamují čtenáře s pozadím vzniku filmu.

umění

Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka

324 Kč
288 Kč
Trauma, tíseň, extáze, prázdnota
Bohatě ilustrovaná publikace věnovaná proměnám „formulí patosu“, tj. emocionální řeči lidského těla, jak ji zachycuje výtvarné umění a vizuální kultura v posledních zhruba sto dvaceti letech.
umění

Trauma, tíseň, extáze, prázdnota

179 Kč
Korespondence I
(1x)
První svazek korespondence zahrnuje období let 1945–1962. Třísvazkový projekt korespondence V+W, uložené v Gotliebově archivu v Bostonu, vydává pro velký zájem čtenářů nakladatelství Akropolis znovu.
umění

Korespondence I

225 Kč
Korespondence II
Druhý svazek, doplněný rovněž řadou ne zcela známých fotografií z Werichovy a Voskovcovy tvorby, zahrnuje dopisy z let 1963–1968.
umění

Korespondence II

288 Kč
Mých tisíc životů
(3x)
Víc než jen autobiografie. V této osobité vzpomínkové knize Belmondo vypráví o výjimečném a šťastném životě, o úporném boji, který vedl za svůj sen stát se hercem.
umění

Mých tisíc životů

89 Kč
Hyde Park Civilizace - 11%
Vítejte ve světě vědy a otázek současné společnosti. Ptáme se významných vědců a osobností naší civilizace. Vítejte v Hyde Parku Civilizace. Stejně jako oni, i my hledáme odpovědi. Pořad a kniha pro ty, co ví, že chtějí vědět.
umění

Hyde Park Civilizace

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 246 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 25 > >>