Dozvíte se, jak namísto odpadu vytvoříte z rostlinných zbytků jídlo. Zjistíte, jak vybudovat smysluplný šatník s poloprázdnou skříní. A nakonec možná objevíte, že se skromnost vlastně může stát novodobým luxusem.
Ať už jste hrdí majitelé skleníku, fóliovníku, nebo pařeniště, s touto knihou si vždy budete vědět rady. Kdy je potřeba vysít papriky? Je ještě čas zasadit zelí? A co rajčata?
Již třinácté, nově přepracované vydání oblíbené zahrádkářské encyklopedie. Zájemce v ní najde osvědčené rady k mnohostranné činnosti v zahrádce ovocné i zeleninové, k pěstování vinné révy, jedlých hub i okrasných rostlin – květin i dřevin.
Vinice jsou starým kulturním dědictvím a utvářejí krajinu. V knize najdou poučení a zajímavé informace jak hobby vinaři, tak majitelé zahrad a domů. Tato publikace dává odpovědi na otázky kolem pěstování révy a zpracování hroznů.
Léčivé rostliny či byliny anebo prostě léčivky jsou rostliny, které obsahují účinné látky, jež příznivě ovlivňují stav lidského organismu ve smyslu zdraví. Věděli to už naši předkové a léčili jejich pomocí odpradávna.
Radost Wohllebenových ze zahrady a zvířat, respekt vůči přírodě a praktické úvahy o udržitelnosti činí z této knihy inspirační zdroj pro všechny, kdo již o samozásobitelství nechtějí jen snít.
Vypěstujte si svou vlastní živou stravu! Vlastníma rukama sít i sklízet. Byliny, koření i plody sbírat ve volné přírodě. Krátce a stručně: postarat se sám o sebe, a to natrvalo, biologicky, přírodními metodami.
Praktická příručka pro pěstitele, kteří vlastní menší vinohrad a víno si vyrábí často jen pro svoje osobní potěšení, ale někdy postupně přejdou i na profesionální úroveň.