V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.
Knížka, která je určena nejen občanům zahradního města, ale také všem dalším zájemcům a přátelům Spořilova, představuje více než 140 osobností, které ve čtvrti žily, žijí nebo zde zanechaly dílo.
V bohatém výběru turistických průvodců Prahou je stále ještě dosti vzácná publikace, která by důvěrně oslovila nejen návštěvníka našeho hlavního města, ale i rodilého Pražana.
Průvodce představuje 29 nejhezčích cykloturistických okruhů a tras v severním a severovýchodním okolí Prahy. Oblast sahá od atraktivního Kokořínska, přes Mělnicko s legendárními burgundskými odrůdami vína až k tokům Jizery a Labe.