Křivoklátsko, malebný kraj, o němž se často mluví v souvislosti s návrhy na vyhlášení národního parku, nabízí jedinečnou kombinaci krásné přírody, hradů, historických měst i průmyslových památek.
Každý dům a každá klenba byly na Malé Straně nebo Hradčanech tisíckrát popsány, ale co se v tom kterém domě odehrálo před třiceti, čtyřiceti nebo dokonce osmdesáti či sto lety, to si nikdo nepamatuje.
Už jste někdy jedli vozkovu polévku nebo mačanku? Tušíte, co jsou to bacekýchle a kontrabáš? A víte, kde by vás pohostili jabkanci či řepánky? Pokud ne, v této knize najdete na všechny otázky odpovědi.
Tato kniha nás zavede i na pohádkový hrad Karlštejn, klášter ve stínu gigantického útesu ve Sv. Janu pod Skalou, prastaré hradiště Tetín, nebo rozsáhlé Koněpruské jeskyně s dílnou středověkých padělatelů mincí.
V Česku nenajdete místo, jako je Šumava – unikátní scenérie se zde prolínají s bohatou a pohnutou historií. Po stopách zapomenuté šumavské historie. Třetí a závěrečný díl dokumentární série.
V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.