Už nemusíte chodit do cukrárny! Josef s Terezou vás nenechají v troubě a poradí vám, jak si ty největší dobroty upéct snadno doma, tak abyste jimi mohli pohostit i nečekanou nedělní návštěvu. Co dělat, když těsto nekyne?
Už jste někdy jedli vozkovu polévku nebo mačanku? Tušíte, co jsou to bacekýchle a kontrabáš? A víte, kde by vás pohostili jabkanci či řepánky? Pokud ne, v této knize najdete na všechny otázky odpovědi.
Kniha navazuje na čtenářsky úspěšné tituly Tradinář – Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů a Vánoční Tradinář – od Dušiček po Hromnice a pokračuje masopustem a postním obdobím do Velikonoc a následně až do letnic.
Hned na Tři krále začíná jedno z nejzajímavějších kuchařských dobrodružství v roce. Nejprve nás zahrne zabíjačkami a masopustním veselím, načež ze dne na den přejde v šestitýdenní předjarní bezmasý půst, který skončí velikonoční oslavou jara.
Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty patří i členové britské královské rodiny, se po úspěchu své prvotiny, Úžasnější za 2 týdny, ve své další knize zabývá dlouhověkostí.