Nejprodávanější Kniha - únor 2024
etnografie, etnologie

Vztahy bez hierarchie - 11%
Jedna z nejinspirativnějších postav zeleného hnutí, britská advokátka, spisovatelka a ekologická lobbistka Polly Higginsová o této knize prohlásila, že je cestou do nového světa.
etnografie, etnologie

Vztahy bez hierarchie

441 Kč
392 Kč
Žítkovské čarování - 11%
(2x)
Vydejte se spolu s námi po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédněte do skutečného života žítkovských bohyň, žen, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál.
etnografie, etnologie
Ukázky

Žítkovské čarování

269 Kč
239 Kč
Drobky v peřinách
Tato kniha nabízí souhrnný náhled na český folklor s množstvím fotografií, kde se dozvíte o našich tradicích, bude Vás inspirovat i k praktickému využítí ve svém životě – v rituálech, ve vaření, v ručních pracích apod.
etnografie, etnologie
Ukázky

Drobky v peřinách

70 Kč
India in the Eyes of Europeans - 11%
Fárkova studie přináší výsledky originálního výzkumu několika klíčových témat: problémů s interpretací indických tradic jakožto náboženských, které daly vzniknout tzv. hinduismu, buddhismu a dalším.
etnografie, etnologie

India in the Eyes of Europeans

315 Kč
280 Kč
Po stopách jazyků - 11%
Domorodé jazyky, archaické kultury, lingvistická dobrodružství, výpravy napříč umlkajícím světem, mapování jazykové krajiny, severské runy a ságy, indiánské mýty, japonské šermířské básně.
etnografie, etnologie

Po stopách jazyků

261 Kč
232 Kč
Příběhy písní - 11%
Poznejte příběhy stěžejních děl československé hudby.
etnografie, etnologie

Příběhy písní

449 Kč
399 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. - 11%
Pérák je zřejmě nejslavnější českou mytickou postavou 20. století. Tento legendární fantom druhé světové války bývá popisován jako hrdina skákající po nočních střechách pomocí ocelových per připevněných na nohou a bojující proti nacistům.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou.

313 Kč
278 Kč
Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století - 11%
Přehled dějin Židů v českých zemích v předmoderním období je uspořádán chronologicky – hlavní kapitoly se věnují osudům Židů od středověku po josefinské reformy.
etnografie, etnologie

Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století

135 Kč
120 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 36 položek
<< < 1 2 3 4 > >>