Nejprodávanější Kniha - únor 2024
osobnosti a osudy

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - 11%
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

osobnosti a osudy

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

449 Kč
399 Kč
Jiří Černý... na bílém 6 - 11%
Šestý svazek shrnuje Černého práce z let 2000–2020. Základ knihy tedy tvoří pravidelné týdenní komentáře pro deníky Mladou frontu DNES, Lidové noviny, Hospodářské noviny a týdeník Reflex.
osobnosti a osudy

Jiří Černý... na bílém 6

810 Kč
720 Kč
Lužanská mše 3 - Musis amicus
Třetí díl životopisného románu o architektu Josefu Hlávkovi.
osobnosti a osudy

Lužanská mše 3 - Musis amicus

134 Kč
Lužanská mše 4 - Mecenáš v obnošené vestě
Román Mecenáš v obnošené vestě je o největším českém mecenáši Josefu Hlávkovi. Jeho umělecký a osobní život od raného dětství zachytila Valja Stýblová v díle Lužanská mše.
osobnosti a osudy

Lužanská mše 4 - Mecenáš v obnošené vestě

134 Kč
Životem na zelenou - 11%
(3x)
Nekonvenční memoáry držitele Oscara jsou plné šťavnatých historek, originálních postřehů a neotřelých návodů, jak v životě dosáhnout větší spokojenosti.
osobnosti a osudy

Životem na zelenou

359 Kč
319 Kč
Odkaz
Dcera Josefa Mašína líčí ve své knize nejenom příběh jejich odbojové skupiny, vrcholící dobrodružným probíjením se přes Východní Německo do Západního Berlína, ale také osudy rodiny Mašínů počínaje první světovou válkou přes okupaci až po 50. léta.
osobnosti a osudy

Odkaz

269 Kč
Bohumil Hrabal. A Full-length Portrait - 11%
Anglický překlad úspěšné přehledové studie o celku díla Bohumila Hrabala. Původně určeno pro italské souborné vydání díla BH, jak prozrazuje autorův důsledně komparativní přístup zasazující Hrabala do kontextu evropské a světové literatury.
osobnosti a osudy

Bohumil Hrabal. A Full-length Portrait

234 Kč
208 Kč
Mé cesty do hlubin mozku - 11%
(5x)
Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí?
osobnosti a osudy

Mé cesty do hlubin mozku

314 Kč
279 Kč
Bílý oheň - 11%
Bílý oheň je sbírka Moojiho esenciálních spirituálních poučení stlačených do podoby pilulky. Mooji je mezinárodně proslulý Mudrc, který nás směruje přímo k trvalé Pravdě těmi nejkrásnějšími, nejláskyplnějšími a nejživějšími cestami.
osobnosti a osudy

Bílý oheň

387 Kč
344 Kč
Deník Anne Frankové - 11%
(1x)
Annelies Marie Franková (12. června 1929 - březen 1945) v roce 1933 s rodiči uprchla z Německa do Amsterodamu, kde se rodina od roku 1942 skrývala v půdním bytě. Tentokrát jako komiks.
osobnosti a osudy
Ukázky

Deník Anne Frankové

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 232 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 24 > >>