Nejprodávanější e-knihy - únor 2024
historie a fakta

Předminulé století - 20%
Kniha nabízí čtenáři exkurzi do Evropy předminulého století, do doby, kdy se rodila evropská modernita. Autoři rozborem politiky, kultury, náboženství i dalších fenoménů 19. století ukazují, jak mnoho z našeho uvažování je ovlivněno dobou.
historie a fakta
Ukázky

Předminulé století

195 Kč
156 Kč
Jiný TGM - 20%
(7x)
Pavel Kosatík sestavil Masarykův plastický obraz pro 21. století. Jiný TGM je pro všechny, kdo přemýšlejí o české demokracii a o tom, jak ji udržet. Zároveň přináší víc života a pochybností než pomníků a svatých obrázků.
historie a fakta
Ukázky

Jiný TGM

249 Kč
199 Kč
V první linii - 20%
(5x)
Autor nastoupil ve věku 18 let, tedy rovnou ze školy, na nejkrvavější úsek Leningradského a Volchovského frontu. Jako voják Rudé armády došel až do Berlína. Zázrakem zůstal na živu.
historie a fakta
Ukázky

V první linii

199 Kč
159 Kč
Operation Anthropoid - 20%
The assassination of the Reichsprotektor Reinhard Heydrich became the most important resistance action in Europe during World War II. It was carried out by members of the Czechoslovak army abroad with significant support from the domestic resistance.
historie a fakta
Ukázky

Operation Anthropoid

99 Kč
79 Kč
Klíč k novověké paleografii - 20%
(1x)
Praktická pomůcka pro zvládnutí čtení raně novověkých a novověkých paleografických textů (od počátku 16. do počátku 20. století). Soustřeďuje se na dva základní typy písma – české a německé novogotické pímo.
historie a fakta
Ukázky

Klíč k novověké paleografii

200 Kč
160 Kč
Všichni muži Kremlu - 20%
(2x)
Tématem neobyčejně zajímavé knihy mladého ruského žurnalisty je především Vladimír Putin a proměna, kterou prošla ruská společnost za patnáct let jeho vlády. Autor se opírá o řadu inteview s nejrůznějšími ruskými i zahraničními politiky.
historie a fakta
Ukázky

Všichni muži Kremlu

249 Kč
199 Kč
Zrození českého státu - 20%
Známý popularizátor historie Jan Bauer nás zavádí nás do epochy, ve které se začaly rýsovat základy českého státu, toho zprvu nevelkého a sobeckými zájmy zmítaného knížectví, které se v budoucnosti mělo stát mocným a slavným královstvím...
historie a fakta
Ukázky

Zrození českého státu

149 Kč
119 Kč
Byl jsem agentem NKVD - 20%
(2x)
Autor popisuje svou cestu do služeb NKVD, metody vyškolování agentů, svou činnost informátora a provokatéra, válečná léta v Sovětském svazu, způsob, jakým sovětský režim nakládal s vlastními válečnými hrdiny i svůj konečný útěk na Západ.
historie a fakta
Ukázky

Byl jsem agentem NKVD

74 Kč
59 Kč
Vojensko - technický slovník - 20%
Reprint původního vydání z roku 1942. Tento slovník byl vytištěn za druhé světové války v Londýně pro potřeby československých vojáků, kteří se v rámci britských ozbrojených sil účastnili boje Spojenců proti nacistickému Německu.
historie a fakta
Ukázky

Vojensko - technický slovník

99 Kč
79 Kč
Hříchy a vášně přemyslovských králů - 20%
V knize Hříchy a vášně přemyslovských králů nahlíží známý spisovatel a publicista Jan Bauer na přemyslovské krále (a jejich předchůdce knížata) nejen jako na historické osobnosti, ale hlavně jako na muže z masa a kostí.
historie a fakta
Ukázky

Hříchy a vášně přemyslovských králů

135 Kč
108 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 189 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 19 > >>