Nejprodávanější tituly - březen 2024
historie a fakta

Jeruzalém - 11%
Kniha spojuje dva aspekty: je příručkou, kde badatel nalezne velmi podrobné informace o Jeruzalému, a současně je průvodcem, který čtenáře spolehlivě povede při návštěvě Svatého města.
historie a fakta
Ukázky

Jeruzalém

896 Kč
796 Kč
Odpadlíci, noví křesťané a obyvatelé zpapeženělí - 11%
(1x)
Česká multikonfesní společnost se musela ve dvacátých letech 17. století, po porážce českého stavovského povstání v bitvě na Bílé hoře 8. listopadu 1620, během několika málo let proměnit v oficiálně jednotně katolickou zemi.
historie a fakta

Odpadlíci, noví křesťané a obyvatelé zpapeženělí

179 Kč
159 Kč
Šlechta v českých zemích 2 - 11%
Do knihy Šlechta v českých zemích se vešlo pouze omezené množství osobností nebo byla zmíněna pouze část jejich života. A tak vznikl tento druhý díl, ve kterém dostali prostor i jiní aristokraté.
historie a fakta

Šlechta v českých zemích 2

314 Kč
279 Kč
Zabijáci nacistů - 11%
Skutečný příběh tajných britských organizací za 2. světové války v komiksu
historie a fakta
Ukázky

Zabijáci nacistů

449 Kč
399 Kč
Archivnictví v meziválečném Československu (1918–1939) - 11%
Monografie se zabývá tématem zdánlivě dobře známým v české archivní historiografii. Z mnoha důvodů je to ale badatelské pole, kde doposud nebylo využito některých stěžejních pramenů včetně zahraničních, ...
historie a fakta

Archivnictví v meziválečném Československu (1918–1939)

503 Kč
447 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a fakta
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Hon na krtka KGB ve vedení CIA - 11%
Investigativní příběh o honu na krtka KGB zahrabaného v nejvyšších patrech CIA.
historie a fakta

Hon na krtka KGB ve vedení CIA

359 Kč
319 Kč
Vesnická obec na Moravě - 11%
Kniha se zabývá fungováním vesnických komunit na Moravě v druhé polovině 18. a první polovině 19. století na vzorku necelých čtyřiceti vesnic, které spadaly mezi tzv. privátní statky olomoucké kapituly.
historie a fakta

Vesnická obec na Moravě

333 Kč
296 Kč
Amerika v proměnách staletí - 11%
Encyklopedie věnovaná americkému kontinentu obsahuje hesla popisující všechny současné i minulé státní útvary v Severní i Jižní Americe a také události, které zásadně ovlivnily dějiny regionu.
historie a fakta

Amerika v proměnách staletí

531 Kč
472 Kč
Bojiště Ukrajina - Vojenská technika & ruční zbraně - 11%
Ediční řada Encyklopedie vojenství představuje obrněnce, letadla, ponorky, lodě a další zbraně mocností od první přes druhou světovou válku po současnost.
historie a fakta

Bojiště Ukrajina - Vojenská technika & ruční zbraně

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 981 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 99 > >>