Nejprodávanější Kniha - březen 2024
vojenství (military)

S Napoleonem i proti němu - 11%
(2x)
Oberwachtmeister Benedikt Peter (1785–1863) patří k těm účastníkům napoleonských válek, o nichž máme k dispozici jen značně neúplné informace a z velké části jsme odkázáni na to, co o sobě napsal on sám.
vojenství (military)

S Napoleonem i proti němu

278 Kč
247 Kč
Stoletá válka - Francouzské prohry - 11%
(2x)
Konflikt mezi Francií a Anglií, jemuž dali později historikové název Stoletá válka, začal sporem o Akvitánské vévodství, které bylo anglickým lénem ve Francii, a na opačné straně Francie anglo-francouzským soupeřením ve Flandrech.
vojenství (military)

Stoletá válka - Francouzské prohry

484 Kč
430 Kč
Stoletá válka - Francouzské vítězství - 11%
(2x)
Dobu velkých bitev a tažení, politických zvratů, mocenským zápasů na obou stranách La Manche, intrik i vražd oživuje autor s pomocí těch, kteří ony zlé časy prožili, kronikářů francouzských, anglických i jiných.
vojenství (military)

Stoletá válka - Francouzské vítězství

494 Kč
439 Kč
Americká revoluce - 11%
(2x)
Titul je věnován konfliktu Velké Británie s americkými osadníky ve třinácti koloniích, z nichž se v průběhu války a americké revoluce zrodily Spojené státy americké.
vojenství (military)

Americká revoluce

449 Kč
399 Kč
Atomový protektorát - 11%
Na sklonku druhé světové války se Adolf Hitler upínal k zázračné zbrani, která by zvrátila poměr sil. Šlo jen o bláznivou chiméru zoufalého muže, nebo byl nacistický jaderný program dál, než se všeobecně soudí?
vojenství (military)

Atomový protektorát

359 Kč
319 Kč
Démoni balkánské války - 11%
(1x)
Děj komiksu podle skutečných událostí, popsaných v knize Vladimíra Dzuro: Vyšetřovatel, popisuje válku v bývalé Jugoslávii a následné vyšetřování a stíhání válečných zločinců.
vojenství (military)

Démoni balkánské války

494 Kč
439 Kč
Fašistické hlasy - 11%
Kniha nabízí neotřelý a zneklidňující pohled na zemi v područí charismatického vůdce. Autor sleduje vývoj fašismu od samých počátků až po jeho dopad na současnost a zkoumá, proč se toto hnutí těšilo takové podpoře většiny obyvatel Itálie.
vojenství (military)
Ukázky

Fašistické hlasy

585 Kč
520 Kč
Hlasy nezdolných žen - 11%
(2x)
Válka syrským ženám sebrala všechno, teď získaly zpět alespoň svůj hlas. Hlas odporu a naděje.
vojenství (military)

Hlasy nezdolných žen

314 Kč
279 Kč
Mengeleho lebka: Zrod forenzní estetiky - 11%
Studie autorů Thomase Keenana a Eyala Weizmana popisuje, jak identifikace Mengeleho ostatků otevřela cestu k vyšetřování válečných zločinů, které není založeno na svědectví a paměti, ale na forenzním přístupu.
vojenství (military)

Mengeleho lebka: Zrod forenzní estetiky

122 Kč
108 Kč
Měšťan a šelma - 11%
(1x)
Vojsko v branách města znamená ničení, vraždění, znásilňování a loupeže, alespoň v obecné představě. Vojáci však ve městech také obchodovali a navazovali přátelské, a dokonce příbuzenské vztahy.
vojenství (military)
Ukázky

Měšťan a šelma

422 Kč
375 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 109 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 11 > >>