Nejprodávanější tituly - březen 2024
hudba

Dějiny opery. Posledních 400  let.
(2x)

Dějiny opery zasvěceně rozebírají mnohá díla největších skladatelů, od Monteverdiho a Händela přes Mozarta a Verdiho až po Wagnera, Strausse, Pucciniho, Berga či Brittena.

hudba

Dějiny opery. Posledních 400 let.

898 Kč
Slade Story

Počátkem 70. let viděla britská veřejnost ve čtveřici mládenců z průmyslového Wolverhamptonu nástupce nedávno rozpadlých Beatles. Byli čtyři jako oni, hráli na stejné nástroje jako oni, vzbuzovali davové šílenství jako oni.

hudba
Ukázky

Slade Story

149 Kč
Eponym
Eponym se jmenuje koktejl, umíchaný principálem a hudebníkem Vlastimilem Třešňákem. Smíchal tři netradiční ženské hlasy (Martina Menšíková, Natálie Řehořová a Pavla Stránská) a přimixoval extrakt prvotřídních, převážně jazzových muzikantů.
hudba

Eponym

261 Kč
Keltská hudba
Druhý svazek edice Světem lidové hudby a world music. Keltská hudba přečkala většinu dějinných zvratů v mnoha zemích Evropy - v Irsku, Skotsku, Walesu, Bretani, Galicii, Asturii a na ostrově Man.
hudba
Ukázky

Keltská hudba

133 Kč
Česká hudební avantgarda
Jedná se o popularizující hudebně historickou práci, typu kdysi velmi vyhledávaného Světa orchestru Mirko Očadlíka.
hudba

Česká hudební avantgarda

250 Kč
Od operety k muzikálu
(1x)
Jak se vvyvíjela poválečná podoba českého zábavněhudebního divadla? Všechno začíná v okamžiku, kdy výnosy ministra Zdeňka Nejedlého zbavily toto divadlo jednoho z jeho základních atributů – soukromopodnikatelského systému provozování.
hudba

Od operety k muzikálu

216 Kč
Apatie k ďáblu
(3x)
V memoárech Nicka Kenta, hudebního publicisty, jenž svá nejlepší novinářská léta strávil jako dopisovatel světoznámého New Musical Expressu, před námi ožívá rocková scéna sedmdesátých let.
hudba

Apatie k ďáblu

296 Kč
Boj o českou moderní hudbu (1900–1939)
U počátků české moderní hudby stály dvě velké osobnosti, Bedřich Smetana dílem skladatelským a Otakar Hostinský činností vědeckou a kritickou.
hudba

Boj o českou moderní hudbu (1900–1939)

189 Kč
Dobře rozladěné varhany
Tato publikace vznikla v rámci výzkumného projektu „Ladění historických varhan v českých zemích“ Grantové agentury České republiky (č. 408/09/0596) a představuje první monografii o dějinách hudebního ladění varhan v českých zemích.
hudba

Dobře rozladěné varhany

317 Kč
Zpěvy Čech, Moravy a Slezska
Zpěvník je vytvořen pečlivým výběrem nejznámějších lidových písní tří regionů - českého, moravského a slezského. Harmonické vybavení písní vychází z národní hudební tradice a je přizpůsobeno dané oblasti.
hudba
Ukázky

Zpěvy Čech, Moravy a Slezska

246 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 57 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 > >>